מתכון

טרטר דג ים על חציל וטחינת שקדים

דגי ים נאים וחצילים שרופים הם שילוב נפלא, שמשום מה לא נתקלים בו הרבה

מרץ 2025
טרטר דג ים על חציל וטחינת שקדים של שרון כהן, “שילה” (צילום: אילן נחום)
טרטר דג ים על חציל וטחינת שקדים של שרון כהן, “שילה” (צילום: אילן נחום)

כאן שרון מגיש אותם על טחינת שקדים מתקתקה, שהוא מכין בעצמו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטרטר:

לחצילים:

להגשה:

לעיטור (לא חובה):

אופן ההכנה

1

מכינים את החצילים: קולים חצילים על להבה גלויה מכל הצדדים כ 10- דקות עד שהם מתרככים והקליפה נחרכת. חוצים, מרוקנים את התוכן ומתבלים בשום, שמן זית, מלח ופלפל.

2

מכינים את הטרטר: מערבבים את הדג עם בצל, עגבניות ועשבי תיבול בקערה. מתבלים בשום, מלח, פלפל שאטה, מיץ לימון ושמן זית ומערבבים היטב.

3

מרכיבים את המנה ומגישים: מושחים כף של טחינת שקדים על צלחת שטוחה. מניחים מחצית מכמות החציל הקלוי בתוך רינג בקוטר 5 ס”מ ומעליו את קוביות הדג המתובל. מהדקים קלות, משחררים את הרינג ומגישים. אם אין רינג, אפשר להניח את קוביות הדג על החציל בחופשיות.

4

מעטרים בנבטי חמנייה מתובלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח.