כאן שרון מגיש אותם על טחינת שקדים מתקתקה, שהוא מכין בעצמו
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטרטר:
לחצילים:
להגשה:
לעיטור (לא חובה):
אופן ההכנה
1
מכינים את החצילים: קולים חצילים על להבה גלויה מכל הצדדים כ 10- דקות עד שהם מתרככים והקליפה נחרכת. חוצים, מרוקנים את התוכן ומתבלים בשום, שמן זית, מלח ופלפל.
2
מכינים את הטרטר: מערבבים את הדג עם בצל, עגבניות ועשבי תיבול בקערה. מתבלים בשום, מלח, פלפל שאטה, מיץ לימון ושמן זית ומערבבים היטב.
3
מרכיבים את המנה ומגישים: מושחים כף של טחינת שקדים על צלחת שטוחה. מניחים מחצית מכמות החציל הקלוי בתוך רינג בקוטר 5 ס”מ ומעליו את קוביות הדג המתובל. מהדקים קלות, משחררים את הרינג ומגישים. אם אין רינג, אפשר להניח את קוביות הדג על החציל בחופשיות.
4
מעטרים בנבטי חמנייה מתובלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח.