מתכון

טרטר דג עטוף באבוקדו של ה"השילה"

"כדור אבוקדו" מושלם, איולי נענע וקולי סלק מוסיפים צבעוניות ועוד רובד טעמים. והתוצאה: המנה הכי נמכרת במסעדה

50,286 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
טרטר דג עטוף באבוקדו של ה"השילה" של שף שרון כהן. צילום: דניאל לילה
טרטר דג עטוף באבוקדו של ה"השילה" של שף שרון כהן. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטרטר דג

לאיולי נענע

לקולי סלק

אופן ההכנה

מכינים שמן נענע לאיולי

1

חולטים עלי נענע 5 שניות במים רותחים, מעבירים מייד למי קרח וסוחטים היטב.

2

טוחנים את העלים במעבד מזון ומוסיפים שמן קנולה בזילוף דק ותוך כדי ערבול. מסננים את התערובת במסננת דקה לקבלת שמן נענע.

מכינים איולי

3

טורפים חלמונים במטרפה ידנית 3 דקות או עד לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים חרדל ושום וטורפים לתערובת חלקה. מזלפים בהדרגה שמן זית ואת שמן הנענע תוך כדי טריפה. מוסיפים תימין, מלח ולימון ומערבלים עד שהם נטמעים.

4

שומרים במקרר עד השימוש (לפחות שעתיים-שלוש).

מכינים קולי סלק

5

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

6

עוטפים סלקים ברדיד אלומיניום.

7

אופים כשעה וחצי עד שהם רכים מאוד ומצננים.

8

קולפים את הסלקים וטוחנים למחית במעבד מזון. מתבלים במיץ לימון, מעט סוכר ומלח.

מכינים טרטר דג

9

מערבבים בקערה את כל החומרים לטרטר.

10

פורסים על משטח עבודה 4 ריבועי ניילון נצמד בגודל 12 ס"מ כל אחד.

11

קולפים אבוקדו ופורסים בעזרת קולפן ירקות. מניחים את הפרוסות על יריעות הניילון בצורה חופפת לקבלת משטח ריבועי בגודל 10 ס"מ. משטחים רבע מכמות הטרטר על משטח האבוקדו ואוספים הכל בעזרת קצות יריעת הניילון לצורת כדור.

מרכיבים את המנה

12

מושחים צלחת בכפית איולי נענע ומטפטפים 3 תלוליות של קולי סלק. במרכז הצלחת מניחים כדור טרטר ומגישים.