מתכון

טרייפל גבינה, ג’לי פטל וקרם לימון

מרץ 2016
טרייפל גבינה, ג’לי פטל וקרם לימון. צילום: בועז לביא | סגנון: טליה גון אסיף
טרייפל גבינה, ג’לי פטל וקרם לימון. צילום: בועז לביא | סגנון: טליה גון אסיף

ראשית מאתרים גביעי זכוכית יפים ואחר כך מתחילים להשתעשע. כאן שילבתי 6 שכבות: עוגת לימון, סירופ לימונצ’לו, קרמים, פירות יער וקוביות ג’לי תוצרת בית.

לכלי ההגשה יש כאן תפקיד מרכזי, כי כל היופי של המנה הוא במשחק השכבות. ראשית מאתרים גביעי זכוכית יפים ואחר כך מתחילים להשתעשע. כאן שילבתי 6 שכבות: עוגת לימון, סירופ לימונצ’לו, קרמים, פירות יער וקוביות ג’לי תוצרת בית. מותר לקנות עוגת לימון בחושה מוכנה מקונדיטוריה. אם נשאר לכם ג’לי פטל, אפשר לשמור במקפיא עד הסיבוב הבא או להכין קינוח ג’לי זריז עם פירות טריים.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לעוגת לימון:

לסירופ לימונצ’לו:

לג’לי פטל:

לקרם לימון:

לקרם גבינת מסקרפונה:

להגשה:

לעוגת לימון:

לסירופ לימונצ’לו:

לג’לי פטל:

לקרם לימון:

לקרם גבינת מסקרפונה:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

מכינים עוגת לימון:

2

מנפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה לקערה ומערבבים.

3

מערבלים סוכר, ביצים, חמאה וקליפת לימון במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת קרם בהיר. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את תערובת הקמח והשמנת החמוצה. מערבלים קלות רק עד לקבלת תערובת אחידה ויוצקים לתבנית.

4

אופים כ-35 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

מכינים סירופ לימונצ’לו:

5

מביאים מים וסוכר לרתיחה בסיר קטן. מבשלים 5-3 דקות על להבה בינונית עד לקבלת סירופ.

6

מצננים, מוסיפים לימונצ’לו ומערבבים.

מכינים ג’לי פטל:

7

מביאים 100 מ”ל (1/2 כוס פחות 2 כפות) מים וסוכר לרתיחה בסיר. מבשלים כ-3 דקות על להבה בינונית עד לקבלת סירופ ומסירים מהלהבה.

8

מערבבים ג’לטין עם 1/3 כוס מים בקערה ומשהים 5 דקות. מחממים במיקרוגל 10 שניות עד לקבלת נוזל שקוף. אם האבקה לא לגמרי נמסה, מחממים כמה שניות נוספות ומערבבים.

9

טוחנים פטל עם 1/4 כוס סירופ בבלנדר למחית חלקה. מאחדים את מחית הפטל עם יתרת הסירופ והג’לטין ויוצקים לתבנית מלבנית בגודל 15×20 ס”מ. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשלוש שעות לפחות להתייצבות.

מכינים קרם לימון:

10

מניחים קערה מעל סיר מים חמים (ביין מארי). יוצקים מיץ לימון, מוסיפים קליפת לימון, סוכר וביצים וטורפים כ-3 דקות תוך כדי חימום עד שהקרם מסמיך. מסירים מהכיריים.

11

מוסיפים חמאה וטוחנים במוט ריסוק חשמלי או בבלנדר לתחליב יציב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.

מכינים קרם גבינת מסקרפונה:

12

מערבבים מסקרפונה בקערה בעזרת כף עץ רק עד שהיא מתרככת מעט (בלי שתהפוך גרגרית).

13

בקערה נפרדת מקציפים שמנת לקצפת רכה. מוסיפים אבקת סוכר ווניל וממשיכים להקציף לקצפת יציבה. מקפלים בהדרגה את הקצפת לגבינה עד לקבלת קרם חלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

מרכיבים את המנה:

14

פורסים מהעוגה פרוסות בעובי 1/2 ס”מ ומניחים בתחתית כוסות ההגשה. מזלפים עליהן כף סירופ לימונצ’לו ומפזרים שכבה של פטל טרי. מכסים בשכבת קרם לימון ועליה שכבת קרם גבינה. מפזרים מעל אוכמניות. חותכים את ג’לי הפטל לקוביות ומפזרים מעל. מגישים מייד.

גיוון: לא בעונה אפשר להשתמש גם בפטל ואוכמניות קפואים.