מתכון

טרייפל לימון וקרם מסקרפונה

טרייפל לימון וקרם מסקרפונה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
טרייפל לימון וקרם מסקרפונה. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

הטרייפל הזה מאוד מרשים ויש בו המון מרקמים וטעמים, אבל הוא בעצם מאוד פשוט להכנה

הקראמבל לא דורש מאמץ, ואפשר להכין קרם אחד או את שניהם יום מראש (וכך לדרג את ההכנה). את הפירות תוכלו להחליף בכל פרי קיץ שתרצו, רק הקפידו לבחור פירות רכים יחסית ולחתוך אותם לחתיכות שנוח לגרוף בכפית. הרכיב היחיד שדורש טיפה יותר תשומת לב הוא קרם הלימון — הוא זקוק לערבוב מתמיד בזמן הבישול, אחרת הביצים עלולות להיקרש.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקרם לימון:

לקרם מסקרפונה:

לקראמבל פולי קקאו:

להרכבה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים קרם לימון:

1

שמים את כל החומרים למעט הג’לטין בקערה מעל בן מארי ומבשלים בעדינות 7-6 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכה (80 מעלות במדחום סוכר). בינתיים משרים עלה ג’לטין בקערה עם מים.

2

מסירים את הקערה מעל הבן מארי. סוחטים את עלה הג’לטין ומוסיפים אותו לתערובת. מערבבים היטב ומסננים. מכסים בניילון נצמד צמוד לקרם ומצננים לטמפ’ החדר. שומרים במקרר לפחות 4 שעות ועד 3 ימים.

מכינים קרם מסקרפונה:

3

מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה. עוצרים את פעולת המיקסר, מוסיפים גבינת מסקרפונה ומקציפים לקצפת יציבה וסמיכה (יש להיזהר מהקצפת יתר). מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר עד השימוש.

מכינים קראמבל פולי קקאו:

4

שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

5

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

6

מגררים את הבצק על פומפייה גסה ומפזרים בתבנית.

7

אופים 15 דקות עד שהבצק מתייצב.

מרכיבים את הטרייפל ומגישים:

8

שמים בכל כוס מעט קראמבל ומזלפים מעל קרם מסקרפונה בגובה 1 ס”מ. על הקרם מניחים מעט פירות ומזלפים קרם לימון בגובה 1 ס”מ. חוזרים על הפעולה 3 פעמים (כך שבכל כוס יתקבלו למעשה שלוש שכבות מכל רכיב).