שיפודי בטטה יפניים בזיגוג בוטנים גאוני, שרק בשבילו שווה להכין את המנה. גם מהסלט שמוגש לצדו כדאי להכין כמות כפולה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלט
לזיגוג
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
מערבבים קוביות בטטה עם כף שמן זית, מלח, שום וג'ינג'ר ומפזרים בתבנית. צולים 15 דקות, רק עד ששיפוד יכול לעבור בקלות במרכז הקוביות.
מכינים את הסלט
3
מערבבים בקערה את כל החומרים ושומרים במקרר להגשה.
4
נועצים את הבטטות על שיפודים קצרים – שלוש קוביות לכל שיפוד.
5
מחממים כף שמן זית במחבת ומטגנים את שיפודי הבטטה כדקה מכל צד עד השחמה.
מכינים את הזיגוג
6
מערבבים את כל מרכיבי הזיגוג לתערובת אחידה.
7
יוצקים את הזיגוג מעל שיפודי הבטטה, מביאים לרתיחה ומבשלים כ־3 דקות, עד שהרוטב מתחיל להצטמצם.
8
מניחים את השיפודים עם הרוטב בצלחת ומגישים עם הסלט בצד.