מתכון

יקיטורי בטטה בזיגוג אסייתי

שיפודי בטטה יפניים בזיגוג בוטנים גאוני, שרק בשבילו שווה להכין את המנה

ספטמבר 2021
יקיטורי בטטה ברוטב קוקוס בוטנים אסייתי של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל
יקיטורי בטטה ברוטב קוקוס בוטנים אסייתי של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל

שיפודי בטטה יפניים בזיגוג בוטנים גאוני, שרק בשבילו שווה להכין את המנה. גם מהסלט שמוגש לצדו כדאי להכין כמות כפולה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלט

לזיגוג

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מערבבים קוביות בטטה עם כף שמן זית, מלח, שום וג'ינג'ר ומפזרים בתבנית. צולים 15 דקות, רק עד ששיפוד יכול לעבור בקלות במרכז הקוביות.

מכינים את הסלט

3

מערבבים בקערה את כל החומרים ושומרים במקרר להגשה.

4

נועצים את הבטטות על שיפודים קצרים – שלוש קוביות לכל שיפוד.

5

מחממים כף שמן זית במחבת ומטגנים את שיפודי הבטטה כדקה מכל צד עד השחמה.

מכינים את הזיגוג

6

מערבבים את כל מרכיבי הזיגוג לתערובת אחידה.

7

יוצקים את הזיגוג מעל שיפודי הבטטה, מביאים לרתיחה ומבשלים כ־3 דקות, עד שהרוטב מתחיל להצטמצם.

8

מניחים את השיפודים עם הרוטב בצלחת ומגישים עם הסלט בצד.