מתכון

ירקות אפויים במלח גס עם פסטו עשבים

  • ירקות אפוייה במלח גס עם פסטו עשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
    ירקות אפוייה במלח גס עם פסטו עשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
  • ירקות אפוייה במלח גס עם פסטו עשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
    ירקות אפוייה במלח גס עם פסטו עשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

אפיית ירקות במלח גס דומה מאוד לאפיית דג במלח - היא שומרת על הירקות לחים ובעלי צבע וטעם עמוקים

עשבי התיבול מעניקים לתערובת הציפוי ארומה מיוחדת. בחרו ירקות בגודל אחיד פחות או יותר כדי שהם ייאפו בצורה שווה, והשתמשו בהם כפי שהם – שלמים ולא מקולפים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפסטו עשבים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־250 מעלות.

2

מערבבים מלח עם חלבונים ועשבי תיבול. מניחים ירקות בתבנית, עוטפים בתערובת המלח ומהדקים. אופים שעה וחצי־שעתיים עד שהירקות ממש רכים (אפשר לבדוק עם שיפוד).

מכינים פסטו עשבים

3

כותשים בעלי ומכתש או במעבד מזון את כל המרכיבים למעט שמן זית לתערובת גסה ואחידה. מוסיפים שמן זית ומערבבים.

מגישים

4

מסירים את המלח, חוצים את הירקות ומזלפים מעט שמן זית ופסטו עשבים.