מתכון

ירקות סתיו בגלייז לימון

נובמבר 2019
2 דירוגים
  • ירקות סתיו בגלייז לימון של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי
    ירקות סתיו בגלייז לימון של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי
  • ירקות סתיו בגלייז לימון של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי
    ירקות סתיו בגלייז לימון של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי

מבחינתי זו יכולה להיות ארוחה שלמה בפני עצמה, אך היא נהדרת גם להגשה במרכז שולחן עמוס במטעמים נוספים

זו הארוחה הכי קלה שיש – חותכים, מתבלים, מכניסים לתנור. אוכלים אפילו עם הידיים.

אם משתמשים בסילאן במקום בדבש המנה טבעונית

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לגלייז

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־220 מעלות. אם לירקות יש עלים וגבעולים, מסירים את עלים ומשאירים כ־5 ס”מ מהגבעול מחובר לירק. את העלים אפשר לשמור להכנת מנות אחרות (כמו צ'ימיצ'ורי או מרק עלים).

2

מסדרים את הירקות על תבנית מרופדת בתבנית אפייה. מערבבים מיץ לימון, גרידת לימון, שמן זית, דבש, ג'ינג'ר ומלח פלפל שחור ויוצקים על הירקות. מכניסים לתנור וצולים במשך כ־40 דקות עד שהירקות משחימים.