מתכון

ירקות סתיו בגלייז לימון

מבחינתי זו יכולה להיות ארוחה שלמה בפני עצמה, אך היא נהדרת גם להגשה במרכז שולחן עמוס במטעמים נוספים

נובמבר 2019
  • ירקות סתיו בגלייז לימון של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי
    ירקות סתיו בגלייז לימון של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי
  • ירקות סתיו בגלייז לימון של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי
    ירקות סתיו בגלייז לימון של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי

זו הארוחה הכי קלה שיש – חותכים, מתבלים, מכניסים לתנור. אוכלים אפילו עם הידיים.

אם משתמשים בסילאן במקום בדבש המנה טבעונית

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לגלייז

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־220 מעלות. אם לירקות יש עלים וגבעולים, מסירים את עלים ומשאירים כ־5 ס”מ מהגבעול מחובר לירק. את העלים אפשר לשמור להכנת מנות אחרות (כמו צ'ימיצ'ורי או מרק עלים).

2

מסדרים את הירקות על תבנית מרופדת בתבנית אפייה. מערבבים מיץ לימון, גרידת לימון, שמן זית, דבש, ג'ינג'ר ומלח פלפל שחור ויוצקים על הירקות. מכניסים לתנור וצולים במשך כ־40 דקות עד שהירקות משחימים.