מתכון

כבד אווז בתפוחים וסנגרייה לבנה

הרוטב שמלווה את כבד האווז הוא ממשפחת ה'גסטריק' - רטבים מתוקים-חמוצים על בסיס קרמל וחומץ

3,080 בשלנים התעניינו במתכון זה
כבד אווז בתפוחים וסנגרייה לבנה של יונתן רושפלד ונוף עתאמנה אסמעיל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
כבד אווז בתפוחים וסנגרייה לבנה של יונתן רושפלד ונוף עתאמנה אסמעיל | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אל הרוטב הוספתי את כל התבלינים שלהסנגרייה והוא נספג בתפוחים שהופכים לממתק מושלם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לתפוחי עץ בסירופ תבלינים

לכבד

אופן ההכנה

מכינים תפוחים בסירופ תבלינים

1

שמים בסיר את כל החומרים למעט התפוחים ומביאים לרתיחה. מבשלים 3 דקות ברתיחה ומסננים.

2

מחזירים את הנוזל לסיר ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את התפוחים ומבשלים כ-8 דקות עד שהם מתרככים אך עדיין יציבים.

3

מוציאים את התפוחים ומצננים. ממשיכים לבשל את הנוזל על להבה בינונית כ-15 דקות עד שהוא מצטמצם בחצי ומסמיך.

מכינים את הכבד

4

מחממים תנור ל-220 מעלות.

5

מחממים מחבת עם שמן ומתבלים פרוסות כבד במלח ופלפל. צורבים את הכבדים כ- 30 שניות מכל צד להשחמה ומניחים בתבנית.

6

צולים כ-5-4 דקות בתנור עד שהכבד מגיע לדרגת מדיום-רייר.

מגישים

7

טובלים את התפוחים בסירופ ומניחים כל תפוח בצלחת הגשה. מניחים על כל תפוח פרוסת כבד ויוצקים מהסירופ המתובל.