מתכון

כבד קצוץ של מסעדת החלוצים 3

4 דירוגים
כבד קצוץ של נעמה שטרנליכט ואיתן ונונו | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
כבד קצוץ של נעמה שטרנליכט ואיתן ונונו | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

הטוויסט היחידי שהוספנו למתכון המסורתי הוא טיגון קצר מעט מהרגיל של הכבדים, ששומר על החלק הפנימי שלהם רך ועסיסי

איתן: “אמא שלי פולנייה והאבא מרוקאי. השולחן בארוחות המשפחתיות הוא פסיפס של צבעוניות נוסח מרוקו — סלק מבושל, מטבוחה, גזר עם כמון — ותמיד גם כבד קצוץ פולני. הוא נראה קצת אפרורי אבל נורא טעים. על פרוסה של חלה טרייה הפולני הזה דווקא מסתדר מצוין עם המתיקות של הגזר והחריפות של המטבוחה. הטוויסט היחידי שהוספנו למתכון המסורתי הוא טיגון קצר מעט מהרגיל של הכבדים, ששומר על החלק הפנימי שלהם רך ועסיסי.”

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים במחבת 2 כפות שמן עם 1/2 כפית מלח גס. מוסיפים בצל ומטגנים על להבה נמוכה כ- 15 דקות עד שהוא משחים ומתקרמל. מוציאים את הבצל מהמחבת ושומרים בצד.

2

מוסיפים למחבת 3 כפות שמן ומחממים היטב מעל להבה בינונית-גבוהה. זורים על הכבדים 1/2 כפית מלח גס ופלפל שחור ומוסיפים למחבת. שימו לב: הכבדים יגרמו לשמן הרותח להשפריץ, לכן היזהרו לא להתקרב יותר מדי למחבת. צורבים את הכבדים כ- 3 דקות מכל צד עד שהמעטפת שלהם משחימה אך הפנים נותר ורדרד. מעבירים למסננת לצינון.

3

קוצצים ביצים וכבד לפיסות דקיקות, מתבלים במלח דק ופלפל, מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים. מגישים מייד עם פרוסת חלה טרייה, חריין ומלפפון חמוץ.