מתכון זה מזכיר את העוואמה – כדורי בצק מטוגנים הטבולים בסירופ סוכר. גם הכדורים האלו מטוגנים, אך הם ממולאים בתמר ומרציפן. סירופ הסוכר הכביד על המנה ולכן החלפתי אותו באבקת סוכר שתיבלתי במעט מחלב, ופתאום התקבל שילוב מעניין בין מעמול תמרים ועוואמה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למלית
להגשה
אופן ההכנה
מכינים מלית
1
חוצים את התמרים לרוחב ומוציאים את הגלעין. יוצרים מהמרציפן כדורים קטנים ומכניסים לתמרים. סוגרים כל תמר, מכדררים ומניחים בצלחת.
מכינים בצק
2
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה. מערבבים את הזעפרן עם המים ומניחים בצד ל־5 דקות. מוסיפים בהדרגה את המים לתערובת היבשים ולשים עד שמתקבל בצק אחיד ורך אך לא דביק (אולי לא תצטרכו את כל כמות המים, לכן חשוב להוסיף בהדרגה). מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לתפיחה כשעה.
מרכיבים את המנה
3
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 מ"מ על משטח מקומח. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 7 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול בצק תמר וסוגרים עליו את הבצק בצביטה. חשוב לאטום היטב.
4
מטגנים את הכדורים בשמן עמוק עד להזהבה מלאה. מוציאים ומעבירים לנייר סופג. לפני ההגשה מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים על הכדורים אבקת סוכר מתובלת ומגישים חם.