שעתיים קירור (ועד לילה)
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
ממיסים שוקולד במיקרוגל ב- 3-2 פולסים ומרפדים מגש בנייר אפייה.
2
צובטים מהמרציפן חתיכה בגודל גולה גדולה, מגלגלים אותה לכדור ומשטחים לדסקית בקוטר 4-3 ס"מ (הדסקיות של הילדים יכולות להיות קטנות יותר - חשוב שהן ישבו להן בנוחות על כף היד).

כדורי מוצארט של אמיר קרונברג. צילום: דניאל לילה
3
מניחים כ- 3/4 כפית נוגט במרכז דסקית המרציפן, מושכים מעל הנוגט את שולי הדסקית ומהדקים בצביטה.

כדורי מוצארט של אמיר קרונברג. צילום: דניאל לילה
4
מגלגלים את המרציפן הממולא בין כפות הידיים לקבלת כדור, טובלים בשוקולד המומס ומניחים על המגש. חוזרים על הפעולה עד שנגמר המרציפן או עד שנמאס.

כדורי מוצארט של אמיר קרונברג. צילום: דניאל לילה
5
מעבירים למקרר לשעתיים ועד לילה. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד שבועיים (רצוי להפריד בין השכבות עם נייר אפייה).

כדורי מוצארט של אמיר קרונברג. צילום: דניאל לילה