מתכון

כוסיות במילוי גבינת מסקרפונה, תות צלוי ושטרויזל

קינוחים אישיים חגיגיים שיפתיעו את האורחים: המרכיב הסודי בשטרויזל הנפלא הוא זרעי כוסברה ריחניים

19,360 בשלנים התעניינו במתכון זה
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לכוסיות בנפח 60-80 מ"ל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתותים צלויים:

לשטרויזל זרעי כוסברה ושקדים:

לקרם מסקרפונה:

אופן ההכנה

מכינים תותים צלויים: 

1

קוטמים לתותים את עלי הכותרת וחוצים לאורך. חורצים את מקל הווניל לאורכו ומגרדים החוצה את הגרגירים.

2

מערבבים יחד בעדינות תותים, סוכר, גרגרי מקל וניל וקליפת לימון.

3

מחממים חמאה בסיר רחב על להבה בינונית לבעבוע קל. מקפיצים את התותים בחמאה קלות רק עד שמקבלים מעטה קרמלי. מוסיפים ברנדי, מקפיצים קלות ומצננים.

מכינים שטרויזל: 

4

מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה לתערובת פירורית. מקררים 20 דקות לפני האפייה.

5

מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים בה את פירורי הבצק.

6

אופים 8 דקות, מוציאים את התבנית, מערבבים את השטרויזל בכף עץ ומחזירים לתנור ל-8 דקות נוספות עד להזהבה.

מכינים קרם מסקרפונה: 

7

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת במרקם של יוגורט סמיך.

8

מערבבים מסקרפונה, וניל, קליפת לימון ואבקת סוכר לתערובת אחידה. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה.

מרכיבים את הקינוח: 

9

ממלאים שקית זילוף בקרם מסקרפונה. מניחים 2-3 חצאי תות שדה צלוי בתחתית כל כוס, מזלפים שכבת קרם מסקרפונה, מפזרים כף שטרויזל, מזלפים שוב מסקרפונה ומקשטים בתות צלוי ותלולית שטרויזל קטנה.