מתכון

כיפת שוקולד חמה עם שוקולטה מקסיקנית

4 דירוגים
כיפת שוקולד חמה עם שוקולטה מקסיקנית של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
כיפת שוקולד חמה עם שוקולטה מקסיקנית של שף-קונדיטורית נעמה שטייר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

עוגת שוקולד חמה שנאפית בצורת כיפה, ומעליה נמזג רוטב שוקולדי סמיך ומתובל בקינמון, פלפל אנגלי וצ'ילי חריף

הכמות היא ל-5-6 כיפות בקוטר 5-6 ס"מ בתבנית סיליקון (אפשר לאפות גם בכוסות או בקוקוטים).

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לשוקולטה

להגשה (לא חובה)

לשוקולטה

להגשה (לא חובה)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־200 מעלות. משמנים את תבניות הסיליקון.

2

ממיסים שוקולד וחמאה בבן מארי או במיקרוגל.

3

מערבבים בקערה סוכר וביצים, מוסיפים את השוקולד המומס עם החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מנפים פנימה אבקת קקאו וקורנפלור ומערבבים.

4

ממלאים את כיפות הסיליקון בתערובת ומשטחים בעזרת מרית. אופים 10 דקות בדיוק. משהים להתייצבות 3־4 דקות והופכים על צלחת הגשה.

לשוקולטה

5

מרתיחים בסיר את כל המרכיבים מלבד השוקולד. מסננים את הנוזל החם לקערה עם השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים את השוקולטה על הכיפות. אפשר להגיש עם גלידה או קצפת.