מתכון

כנאפה סולת

ינואר 2020
6 דירוגים
  • כנאפה סולת של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק
    כנאפה סולת של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק
  • כנאפה סולת של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק
    כנאפה סולת של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק
  • כנאפה סולת של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק
    כנאפה סולת של פרח רסלאן. צילום: אלה ברק

גרסה מסורתית פחות מוכרת לכנאפה: במקום שערות קדאיף מכינים אותה עם סולת. נהוג לפרוס חתיכה ממנה ולהגישה בתוך כעכ

כנאפה בקוטר 24־26 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסירופ סוכר

להרכבת המנה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור לחום מקסימלי. מערבבים קמח, סולת, סוכר, מי זהר, חלב וחמאה עד לקבלת בצק נוזלי. מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים את הבצק. מכניסים לתנור ומכבים אותו מיד. משהים את התבנית בתנור כ־20 דקות. מוציאים, מצננים וטוחנים במעבד מזון למרקם גרגירי־חולי.

מכינים סירופ סוכר

2

מבשלים את החומרים על להבה גבוהה עד שהסוכר נמס והנוזלים מצטמצמים ומסמיכים מעט. מסירים מהאש.

3

יוצקים חמאה מזוקקת למחבת או לכלי חסין אש שטוח אחר (בקוטר 24־26 ס"מ). משטחים שכבה דקה בעובי 1/2־1 ס"מ של פירורי הבצק, מהדקים ומפזרים גבינה באופן אחיד על כל שטח הפנים של התחתית. אם נשארו פירורי בצק, מפזרים אותם מעל הגבינה (לא יותר מדי - זו לא שכבה נוספת. הם פשוט ימנעו מהגבינה להידבק לכלי ההגשה לאחר שהופכים את הכנאפה). מניחים על להבה בינונית ומדי פעם מסובבים את הכנאפה (כדי שלא תידבק לתחתית). לאחר שהתחתית מזהיבה מאוד הופכים את הכנאפה על כלי הגשה שטוח ויוצקים מיד את סירופ הסוכר מעל (על הצד הצרוב). על הסירופ להיות בטמפרטורת החדר כדי להבטיח ספיגה טובה שלו.