מתכון

כרובית בגלימת בשאמל תרד

פברואר 2016
2 דירוגים
כרובית בגלימת בשאמל תרד
. עורכת: אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: שרית גופן
כרובית בגלימת בשאמל תרד . עורכת: אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: שרית גופן

תמיד מרשים להגיש כרובית שלמה לשולחן, אבל כשהיא עטופה בבשאמל מוזהב עם כתמי תרד ירוקים, היא אפילו יותר מגרה

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבשאמל:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מבשלים את הכרובית:

2

מביאים לרתיחה סיר גדול עם הרבה מים רותחים. מכניסים את הכרובית בשלמותה (עם הגבעול והעלים הירוקים — המים לא חייבים לכסות את כולה) ומבשלים 15 דקות עם כיסוי חלקי עד שהכרובית מתרככת מעט.

בינתיים מכינים את הבשאמל:

3

ממיסים חמאה בקלחת על להבה נמוכה. מוסיפים קמח ומערבבים בכף עץ ליצירת רביכה. יוצקים חלב, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית 5 דקות או עד שהרוטב מסמיך מאוד. אם יש גושים ממוססים אותם בעזרת מטרפה. מתבלים היטב במלח ופלפל, שום ותימין. מכבים את הלהבה ומוסיפים תרד טרי — הוא קמל מייד אך עדיין שומר על הצבע שלו. מערבבים.

4

מוציאים את הכרובית מהמים ומייבשים. אם צריך, חותכים מעט מהבסיס כדי שהיא תוכל לשבת יפה בתבנית האפייה.

5

מכסים את הכרובית בבשאמל מכל הצדדים, עדיף עם מרית כדי לא לאבד אף טיפה מהרוטב.

6

אופים כ-20 דקות עד שהבשאמל מזהיב באופן שווה מכל הצדדים (אם יש צורך מסובבים את התבנית במהלך האפייה).