מתכון

כרובית בתבלינים צלויה על האש

כרובית בתבלינים צלוי על האש של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל
כרובית בתבלינים צלוי על האש של רינת צדוק, לירון גרינברג ונועה לוי. צילום: שני בריל

הכרובית מתרככת בצלייה, סופגת את ארומות התבלינים והעשן ומקבלת טעם עמוק

בשיטה זו מבשלים את הכרובית קצרות, עוטפים בתערובת תבלינים טחונים ואז תולים אותה על מקל ארוך ומניחים מעל המדורה. לחילופין, אפשר גם לצלות אותה בתנור הבייתי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתערובת תבלינים

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מרתיחים מים בסיר ומבשלים כרובית כ־8 דקות (הכרובית עדיין קשה יחסית). מוציאים מהמים ומצננים.

2

קולים את כל התבלינים במחבת רק עד שעולה ניחוח. כותשים את התבלינים בעלי ומכתש ומערבבים עם שמן זית וחמאה מזוקקת.

3

מושחים היטב את הכרובית בתבלינים, מלפפים סביב הכרובית חוט ברזל גמיש ותולים על מקל מעל מדורה של גחלים לוחשות עם מעט להבות במשך 10־15 דקות עד שהכרובית זהובה ופריכה. אם מכינים בבית, מחממים תנור ל־230 מעלות וצולים את הכרובית המבושלת כ־20 דקות עד שהיא שחומה.