מתכון

כרוב מאודה עם חמאת אנשובי, עשבי תיבול ותבלינים

3 דירוגים
כרוב מאודה עם חמאת אנשובי, עשבי תיבול ותבלינים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
כרוב מאודה עם חמאת אנשובי, עשבי תיבול ותבלינים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

הכרוב מקבל טעם מיוחד כאשר מאדים אותו במיצים של עצמו עם מעט שומן. השיטה הזו מכונה באנגלית braising

במקרה שלפנינו זה לא סתם שומן אלא חמאה מתובלת באנשובי, שום ופטרוזיליה. הנמנעים ממוצרי חלב יכולים להחליף את החמאה בשמן זית.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים חמאה עם אנשובי, שום, פטרוזיליה ותערובת תיבול.

2

מניחים כרוב בסיר רחב ונמוך, מפזרים עליו מלח, פלפל וחתיכות מהחמאה המתובלת. מבשלים על להבה גבוהה עד שהכרוב מתחיל להפריש נוזלים.

3

מנמיכים להבה, מניחים נייר אפייה ישירות על הכרוב ומכסים גם במכסה. אם הלהבה לא נמוכה דיה, מוסיפים מעט מים רק כדי להניע את האידוי של נוזלי הכרוב כדי שהוא לא ייחרך. מאדים כך 30 דקות או עד שהכרוב רך וזהוב.