כרוב

מתכון

סטייק כרוב צלוי

views 47,240
מתכון

כרובים בעשן

views 2,526
לחמניות ממולאות בכרוב וגבינה של דור ונגר | צילום: נועם פריסמן | סגנון: דור ונגר | טקסטיל: דורין פרנקפורט
לחמניות ממולאות בכרוב וגבינה של דור ונגר | צילום: נועם פריסמן | סגנון: דור ונגר | טקסטיל: דורין פרנקפורט

לחמניות ממולאות בכרוב וגבינה

הכרוב משמר את המרקם הפריך שלו, שמורגש היטב בכל ביס, והגבינה מוסיפה טעמים עזים ומרקם מפנק למתכון המלא
הקבינה. מטפונה טלה וירקות צלויים ברוטב סחוג רימונים־פיסטוק של אמרי בריל, זיו מנשה ורן שביט | צילום: שני בריל
הקבינה. מטפונה טלה וירקות צלויים ברוטב סחוג רימונים־פיסטוק של אמרי בריל, זיו מנשה ורן שביט | צילום: שני בריל

מטפונה טלה וירקות צלויים בסחוג רימונים-פיסטוק

מטפונה היא טכניקת בישול מהמטבח הערבי, שבמהלכה צולים מאכלים בגחלים מתחת לאדמה למתכון המלא

סטייק כרוב צלוי וחרוך בגריל עם גבינה בולגרית

סטייק כרוב מזמן הפך ללהיט אצל השפים הגדולים בארץ. הקרוטונים והגבינה הבולגרית הם תבלין שמוסיף לו קרנצ'יות נעימה מליחות וטעמים ים תיכוניים למתכון המלא
כרוב צלוי בחמאת שום־צ'ילי של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ, הבעלים של Honey&Co | צילום: פטרישיה ניבן
כרוב צלוי בחמאת שום־צ'ילי של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ, הבעלים של Honey&Co | צילום: פטרישיה ניבן

כרוב צלוי בחמאת שום-צ'ילי

שום דבר לא דומה לדוכן שוק מלא בכרוב בכל הגוונים - מירוק בהיר שהוא כמעט לבן, דרך ירוק בוהק כמו בליים ועד סגול–אדמדם למתכון המלא
  • לזניה כרוב ובשר של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן
    לזניה כרוב ובשר של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן
  • לזניה כרוב ובשר של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן
    לזניה כרוב ובשר של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן

לזניה כרוב ובשר

לזניה נטולת גלוטן מעלי כרוב בטעמים ערביים: צנוברים, בהרט, רכז רימונים - כל מה שכולנו אוהבים למתכון המלא
כרוב אדום ביין אדום וזרעי ראשד של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
כרוב אדום ביין אדום וזרעי ראשד של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

כרוב אדום ביין אדום וזרעי ראשד

שערות דקיקות של כרוב מתבשלות במשך שעה ביין אדום עד שהן רכות כמו חמאה, וכל המתיקות הטבעית של הכרוב פורצת החוצה למתכון המלא
קולסלואו מהסרטים של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
קולסלואו מהסרטים של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

קולסלואו מהסרטים

2 דירוגים
המרכיבים העיקריים - גזר וכרוב - נשארו, אבל הוספנו להם קצח, מיץ תפוזים והרבה פלפל שחור. את מקום המיונז תופס איולי שום למתכון המלא
קדרת מולים בכרוב ובירה של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
קדרת מולים בכרוב ובירה של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

קדרת מולים בכרוב ובירה

הכרוב אוהב מתיקות של דבש וגם טעמים מעושנים של יין ובירה, ולכן שידכנו אותו לקדרת מולים עם בירה דבשית למתכון המלא
חמין בובעס עם "קישקע" של רבקה ויזנפלד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
חמין בובעס עם "קישקע" של רבקה ויזנפלד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

חמין בובעס עם “קישקע” טבעוני

4 דירוגים
כרוב ממולא בלחם ובצל כגרסה טבעונית לקישקע. יש אפשרות לדלג על מילוי הכרוב ולהכין את השעועית בלבד למתכון המלא
סלט כרוב, אצות ושקדים ברוטב סילאן וסויה של קריסטוף יוסף שטיינר | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
סלט כרוב, אצות ושקדים ברוטב סילאן וסויה של קריסטוף יוסף שטיינר | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

סלט כרוב, אצות ושקדים ברוטב סילאן וסויה

8 דירוגים
שקדים פריכים, אצות וכרוב נכבשים-נעטפים ברוטב מתוק ועוקצני של סילאן, סויה וג'ינג'ר למתכון המלא
גאדו-גאדו - סלט כרוב ונבטים ברוטב בוטנים של אתי אלימלך | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
גאדו-גאדו - סלט כרוב ונבטים ברוטב בוטנים של אתי אלימלך | צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

גאדו-גאדו – סלט כרוב ונבטים ברוטב בוטנים

7 דירוגים
פירוש המילה "גאדו" היא לערבב ואכן כשהסלט הזה מוגש הוא ערבוביה של ירקות טריים, מבושלים, ביצים קשות וטופו למתכון המלא
כרוב מאודה עם חמאת אנשובי, עשבי תיבול ותבלינים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
כרוב מאודה עם חמאת אנשובי, עשבי תיבול ותבלינים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

כרוב מאודה עם חמאת אנשובי, עשבי תיבול ותבלינים

3 דירוגים
הכרוב מקבל טעם מיוחד כאשר מאדים אותו במיצים של עצמו עם מעט שומן. השיטה הזו מכונה באנגלית braising למתכון המלא
סטייק כרוב סגול וגבינה כחולה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
סטייק כרוב סגול וגבינה כחולה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

סטייק כרוב סגול וגבינה כחולה

6 דירוגים
הרעיון הוא לצלות את הכרוב במחבת ברזל או על הגריל עד שהוא נעשה פריך מבחוץ ורך בפנים - ממש כמו סטייק טוב למתכון המלא
  • עלים עונתיים ממולאים בלמון רייס של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי
    עלים עונתיים ממולאים בלמון רייס של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי
  • עלים עונתיים ממולאים בלמון רייס של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי
    עלים עונתיים ממולאים בלמון רייס של מיכל חביביאן. צילום: דור קדמי

עלים עונתיים ממולאים בלמון רייס

5 דירוגים
אורז לימוני בסגנון הודי עם השפעות של חומרי גלם מקומיים למתכון המלא
קדירת עוף, נקניקים מעושנים, כרוב ובירה | צילום: נמרוד סונדרס | סטיילינג: דלית מרחב
קדירת עוף, נקניקים מעושנים, כרוב ובירה | צילום: נמרוד סונדרס | סטיילינג: דלית מרחב

קדירת עוף, נקניקים מעושנים, כרוב ובירה

8 דירוגים
תבשיל חורפי עשיר ומהביל שמגיע מחבל אלזס שבין צרפת לגרמניה. כדאי להצטייד בחרדל איכותי ובלחם שחור טוב למתכון המלא
סלט עשבים וייטנאמי של שפית לילך רווה ושף גיא רובננקו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: ענת לבל
סלט עשבים וייטנאמי של שפית לילך רווה ושף גיא רובננקו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: ענת לבל

סלט עשבים וייטנאמי

2 דירוגים
סלט עשיר בשפע עשבי תיבול לצד רוטב טבילה ממכר ושימושי - בוייטנאם מגישים אותו עם אגרול, ספרינג רול וירקות טריים למתכון המלא
תבשיל כרוב סגול עם תפוחים חמוצים של נעם דקרס. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
תבשיל כרוב סגול עם תפוחים חמוצים של נעם דקרס. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

תבשיל כרוב סגול עם תפוחים חמוצים

1 דירוגים
מה שנחמד במנה הזו זה שהיא תעבוד גם כסלט קר למנה ראשונה וגם בתוך כריך עם בשר קר, חרדל ומיונז למתכון המלא
פרח כרוב ברוטב זעתר, יין וחמאה של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
פרח כרוב ברוטב זעתר, יין וחמאה של שף ענר בן רפאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

פרח כרוב ברוטב זעתר, יין וחמאה

2 דירוגים
היתרון של כרוב הבר הוא בטעם עמוק יותר, במראה המרשים ובמרקם שלו. כשמבשלים אותו בשלמותו רוב הטעמים נשארים בו למתכון המלא
כרוב ממולא בבורגול וגרגירי חומוס של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
כרוב ממולא בבורגול וגרגירי חומוס של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

כרוב ממולא בבורגול וגרגירי חומוס

3 דירוגים
בתקופת הפסחא הנוצרים נמנעים מאכילת בשר. המנהג הוליד אוצר מנות טבעוניות עם שפע ירקות וקטניות - זו אחת הבולטות למתכון המלא
פרחי כרוב ניצנים ובייבי קישואים עם עשבי תיבול ויוגורט כבשים של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY
פרחי כרוב ניצנים ובייבי קישואים עם עשבי תיבול ויוגורט כבשים של שף מוטי טיטמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו NOW POTTERY

פרחי כרוב ניצנים ובייבי קישואים עם עשבי תיבול

2 דירוגים
כרוב הניצנים נפתח בצלייה למעין פרח שמוסיף למנה המון יופי. תוספת נהדרת לכל מנות הבשר הכבדות למתכון המלא
  • קדרת כרוב סגול של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
    קדרת כרוב סגול של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
  • קדרת כרוב סגול של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
    קדרת כרוב סגול של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

קדרת כרוב סגול טבעונית

2 דירוגים
הבירה מלאת הטעמים מתבלת את הכרוב, שמתבשל בנוזלים של עצמו וסופג את טעמיה. לבסוף מתקבל כרוב רך מאוד ומלא טעם למתכון המלא
  • קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
    קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
  • קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
    קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
  • קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
    קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה של שף יזהר סהר. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

קדרת נתח אגוז וכרוב בבירה

4 דירוגים
השילוב בין כרוב לבירה מעניק עושר של טעמים לקדרה, ונתח האגוז אינו שומני יחסית ועדיין מתאים לבישול ארוך למתכון המלא
קנודל איטלקי עם תבשיל כרוב מתוק של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
קנודל איטלקי עם תבשיל כרוב מתוק של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

קנודל איטלקי עם תבשיל כרוב מתוק

3 דירוגים
הקנודל האיטלקי מגיע מאזור טירול. אלו הן כופתאות לחם המזכירות קצת קניידלך, אך הן מוגשות בתבשיל ולא במרק למתכון המלא
עוף צלוי בכרוב ובצל של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
עוף צלוי בכרוב ובצל של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

עוף צלוי בכרוב ובצל

12 דירוגים
כשמאדים כרוב ובצל ארוכות על אש קטנה מתקבלת מעין קונפיטורה סמיכה בעלת טעמים מתקתקים ממיצוי כל הסוכרים שבירקות למתכון המלא
סלט קולסלאו של שניר אנג סלע. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן; כלים: סטודיו NOW POTTERY
סלט קולסלאו של שניר אנג סלע. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן; כלים: סטודיו NOW POTTERY

סלט קולסלאו

6 דירוגים
לקולסלאו מושלם יש למעוך את הירקות בידיים (זה מסייע לריכוכם), לסנן או לסחוט אותם - זה יאפשר למיונז להיטמע בירקות מבלי להציף את הסלט למתכון המלא
שיפוד נתח קצבים ברוטב ברביקיו־וויסקי עם קולסלאו של שניר אנג סלע. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
שיפוד נתח קצבים ברוטב ברביקיו־וויסקי עם קולסלאו של שניר אנג סלע. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

שיפוד נתח קצבים ברוטב ברביקיו ביתי עם קולסלאו

בקשו מהקצב נתח קצבים דק - הוא עשיר בטעם, זול וזמין. האתגר היחיד הוא שצריך לפרוס אותו נגד כיוון הסיבים למתכון המלא
כרוב גרוזיני ממולא באורז, אטריות ועוף 
עם נתחי שפונדרה על העצם
. צילום וסגנון: לימור לניאדו - תירוש
כרוב גרוזיני ממולא באורז, אטריות ועוף עם נתחי שפונדרה על העצם . צילום וסגנון: לימור לניאדו - תירוש

כרוב גרוזיני ממולא באורז, אטריות ועוף עם שפונדרה

2 דירוגים
מתכון גרוזיני שהופיעה בספר בישול מצהיב. למרות שהמתכון נכלל בפרק של מנות יומיום, לטעמנו הוא מהחגיגיים שבממולאים למתכון המלא