מתכון

כרוב צלוי עם תבשיל זנב שור ופול ירוק

ינואר 2019
5 דירוגים
כרוב צלוי עם תבשיל זנב שור ופול ירוק של שף דיוויד פרנקל. צילום: אנטולי מיכאלו
כרוב צלוי עם תבשיל זנב שור ופול ירוק של שף דיוויד פרנקל. צילום: אנטולי מיכאלו

המנה הזאת דורשת אמנם אפס מאמץ אבל גם הרבה סבלנות, ותאמינו לנו - היא לחלוטין שווה את זה

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לבשר

1

במחבת עם מעט שמן צורבים את פרוסות זנב השור עד לקבלת גוון שחום ומעבירים לתבנית תנור. למחבת שבה טוגן הבשר יוצקים את היין, מצמצמים בחצי ושופכים על הבשר שבתבנית. מוסיפים את הירקות (חוץ מהכרוב) והתבלינים ומוסיפים מים עד למחצית גובה הבשר והירקות. צולים ב־160 מעלות במשך 5 שעות עד שהבשר מתפרק מהעצם.

לכרוב

2

בסיר עם מים רותחים חולטים את 4 חצאי הכרוב במשך 3 דקות ומעבירים מיד למי קרח.

להרכבה

3

מוציאים את הבשר מהתנור, מצננים לטמפרטורת החדר ומפרקים אותו מהעצם לחתיכות גדולות; מסננים את הנוזלים ושומרים אותם בצד. ממלאים את הכרובים בחתיכות הבשר, יוצקים את נוזלי הבשר על הכרובים וצולים בתנור במשך 8 דקות עד לקבלת זיגוג. מגישים עם פול ירוק.