מתכון

כריך צבעוני

דצמבר 2018
2 דירוגים
כריך צבעוני של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה
כריך צבעוני של רינת צדוק. צילום: דניאל לילה

כל כריך עשוי מ-4 פרוסות ו-3 ממרחים שונים, מוגש בלחם קסטן מחיטה מלאה

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לחמישה כריכים

לממרח כתום

לממרח ירוק

לממרח סגול

לעיטור

לחמישה כריכים

לממרח כתום

לממרח ירוק

לממרח סגול

לעיטור

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לממרח כתום

1

מבשלים את העדשים לאחר ההשריה בסיר עם מים עד לרתיחה, כ-10-15 דקות. מסננים את המים ומניחים את העדשים בצד.

2

קולפים את הגזרים ואת הבטטה וחותכים אותם לחתיכות גדולות. מבשלים את חתיכות הגזר והבטטה עם מעט מלח עד לריכוך הירקות.

3

מכניסים לקערת בלנדר את העדשים יחד עם הירקות הרכים. מוסיפים מלח, פלפל שחור, שן שום ושמן זית וטוחנים יחד.

לממרח ירוק

4

מכניסים לבלנדר את כל מרכיבי הממרח וטוחנים יחד במשך 2-3 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.

לממרח סגול

5

מבשלים את הסלק השלם בקליפתו בסיר עם מים עד לרתיחה ולריכוך (לחלופין, אפשר לעטוף את הסלק השלם בנייר כסף ולאפות אותו במשך שעה בתנור בחום של 240 מעלות).

6

מכניסים לקערת הבלנדר את הסלק המרוכך עם שאר מרכיבי הממרח הסגול וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.

להרכבת הכריך

7

מורחים כל ממרח על פרוסה אחת של לחם קסטן מחיטה מלאה.

8

בעזרת קולפן ירקות מכינים סרטים של גזר, כרוב סגול, סלק טרי או כל ירק אהוב אחר, ומקשטים את הכריך.

9

על ממרח האפונה קוצצים עירית או מניחים גרגירי אפונה שלמים לקישוט.

10

מסדרים פרוסה מעל פרוסה, כשהאחרונה, שאינה מרוחה, חותמת את המגדל הצבעוני. חוצים את הכריך לשניים ועוטפים בנייר.