מתכון

כרישה מאודה בחמאת לימון

פברואר 2016
כרישה מאודה בחמאת לימון. צילום: דן לב | סגנון: דיאנה לינדר
כרישה מאודה בחמאת לימון. צילום: דן לב | סגנון: דיאנה לינדר

מושחים במעט לימון וחמאה ושולחים לתנור. לא צריך יותר מזה בשביל לקבל מעדן

מושחים במעט לימון וחמאה ושולחים לתנור. לא צריך יותר מזה בשביל לקבל מעדן.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

ממיסים חמאה במיקרוגל או בסיר קטן על הכיריים ומוסיפים מלח, פלפל וקליפת לימון מגוררת.

3

מסדרים גבעולי כרישה בשכבה אחת בתבנית פיירקס בצפיפות. אם צריך, חותכים אותם כך שיתאימו לגודל התבנית. יוצקים עליהם מהחמאה המתובלת, מפזרים לימון פרוס ומכסים ברדיד אלומיניום.

4

אופים 10 דקות, מנמיכים את החום ל-160 מעלות ואופים עוד 40 דקות.

חוכמת מטבח
כרישה, אספרגוס לעניים
קנייה כמו בכל סוגי הירקות צריך לחפש גבעולים כמה שיותר טריים. אבל במקרה הזה יש לכך חשיבות מיוחדת כיוון שכרישה ותיקה היא סיבית ופחות טעימה. כרישה טרייה לעומת זאת יכולה להיכנס לסלט ולהיאכל גם ללא בישול.
אחסון בחורף אפשר בחוץ, אבל כשמתחיל להתחמם עדיף לשמור במקרר, אחרת הגבעולים נובלים ומתרככים מאוד.
ניקוי וטיפול ראשוני הכרישה מלאה בבוץ, שמסתתר בין העלים המלופפים. כדי להצליח במשימת הניקוי וההכנה לשימוש, יש לחצות אותה לאורך, להפריד את העלים ולהשרות במים.
מידות 1 ק"ג כרישה = 4 כוסות כרישה קצוצה, ואלה יהפכו ל-2 כוסות בלבד אחרי הבישול.
טעמים כרישה מעשירה טעמן של גבינות וכל סוגי הבשר והדגים. עשבי תיבול שמעצימים את טעמה הם פטרוזיליה, תימין, מרווה. עוד חומרי גלם שהם בני בריתה: יין לבן, חרדל, לימון ושום.
תחליף כרישה תוכל להחליף בצל בהצלחה אבל להיפך – לא תמיד ילך.