מתכון

כרעי עוף ותפוזים בקוקי

אוגוסט 2017
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

בעידן שבו שפים מתהדרים בנפלאות המטבח המולקולרי ובשיטות בישול עתידניות אני שמח להחזיר את הכבוד לשקית הקוקי

היא זמינה, נוחה ומפיקה טעמים וניחוחות ביתיים בלתי ניתנים לחיקוי. בקוקי העוף מתבשל בתנאים אופטימליים, ללא סכנת ייבוש. ל-8 כרעיים תזדקקו לשקית ענקית או לשתיים רגילות.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-220 מעלות.

2

מתבלים את כרעי העוף במלח ופלפל שחור. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים עד הזהבה.

3

מעבירים את הכרעיים ל-2 שקיות קוקי ומחלקים ביניהן תפוזים, גבעולים ושורש סלרי, תימין, מרווה, אורגנו ושום. יוצקים פנימה יין לבן. סוגרים ומניחים בתבנית אפייה. מחוררים את השקיות מעט בחלק העליון בעזרת מזלג.

4

אופים 45 דקות עד שהעוף זהוב ועשוי, וכשנועצים בו סכין ניגרים ממנו נוזלים צלולים. במידת הצורך אופים עוד כמה דקות.

טיפ: הופכים את נוזלי הצלייה לרוטב. יוצקים את נוזלי הבישול שבשקית למחבת ומצמצים על להבה גבוהה עד לחצי מהכמות המקורית. יוצקים על העוף, התפוזים והירקות.