מתכון

כרשה על גריל פחמים עם גבינת פרובלונה

יוני 2020
כרשה על גריל פחמים עם גבינת פרובולונה של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן
כרשה על גריל פחמים עם גבינת פרובולונה של יוסי שטרית. צילום: דניאל לילה; סטיילינג: גיא כהן

כרשה היא סוג הבצל האהוב עליי. היא לכאורה צנועה ופשוטה, אבל יש לה קשת טעמים גדולה ומתיקות ערה

כשצולים אותה כמו שהיא, ללא תוספת הגבינה, היא הופכת למין סטייק של טבעונים ולגמרי יכולה לשמש כמנה עיקרית.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

חותכים כל אחת מהכרשות למקטעים באורך של כ-8 ס"מ. חותכים יריעות נייר כסף ככמות מקטעי הכרשה שהתקבלו, כל יריעה בגודל כפול מגודל מקטעי הכרשה. מניחים בכל נייר כסף חתיכת כרשה, מזלפים כ־ 1/2 כף שמן זית ומפזרים מעט מלח גס.

2

סוגרים את נייר הכסף מעל הכרשה כמו סוכרייה וצולים ישירות מעל הפחמים (לא על הרשת) כ-5 דקות מכל צד. אם אין מנגל אפשר לצלות את הכרשות על חום מקסימלי בתנור כ־ 15 דקות.

3

מורידים מהגריל, פותחים את נייר הכסף בזהירות, מסדרים בתבנית או ישירות על רשת המנגל ומניחים מעל כל מקטע כרשה גבינה. צולים כ־ 3 דקות או עד שהגבינה מותכת (גם את השלב הזה אפשר לעשות בתנור על חום מקסימלי). מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מיד.

לגרסה טבעונית: מוותרים על הגבינה.