מתכון

לאבנה ביתית – הדרך הקצרה

יולי 2019
9 דירוגים
לאבנה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
לאבנה של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

בשיטה זו מכינים את הלאבנה מיוגורט מוכן

גיוון:

לאבנה יבשה

מעבירים את הלאבנה עם המסננת והמשקולת למקרר ליומיים לפחות עד שהיא הופכת ליבשה, פירורית ולא דביקה ומרבית הנוזלים שהיו בה יצאו. אפשר לגלגל את הלאבנה היבשה לכדורים ולשמור בצנצנת מלאה בשמן זית.

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מרפדים מסננת בבד חיתול, מערבבים יוגורט עם מלח ומעבירים למסננת. קושרים את החיתול ושמים מעליו צלחת כמשקולת כדי לזרז את הגרת הנוזלים. לאחר 5־6 שעות הלאבנה מוכנה.

2

מעבירים את הלאבנה לכלי אחסון ומוזגים עליה שמן זית. הלאבנה נשמרת כ־5 ימים במקרר.