מתכון

לבבות נוטלה מבצק עלים

פברואר 2017
1 דירוגים
לבבות נוטלה. צילום: דניאל לילה | סגנון: קרין גורן, דניאל לילה
לבבות נוטלה. צילום: דניאל לילה | סגנון: קרין גורן, דניאל לילה

יש להםשלל שמות. רובם כוללים אוזניים של חיות, ודי מוציאים את התיאבון. אנחנו נקרא להם לבבות

יש להם כל מיני שמות. רובם כוללים אוזניים של חיות, ודי מוציאים את התיאבון. אנחנו נקרא להם לבבות, ונמצא אותם בנוטלה. ויש עוד אפשרויות – ראו הצעות בגיוונים למתכון.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

פורסים את הבצק על משטח עבודה, וחותכים ל-2 מלבנים שווים לאורך.

3

מורחים כל מלבן בנוטלה. מגלגלים לרולדה משני הצדדים, עד שהם נפגשים באמצע. מקפיאים כחצי שעה עד שהרולדות מתקשות.

4

פורסים לעוגיות בעובי 1 ס"מ. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומפזרים סוכר מלמעלה.

5

אופים כ- 25 דקות, עד להזהבה.

גיוונים:

  • לציפוי פריך ומבריק: מורחים את הרולדות (לאחר ההקפאה) בביצה טרופה ומגלגלים בסוכר. פורסים ואופים באותו אופן.
  • לעוגיות עדינות יותר: פורסים את הרולדות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. אופים ב-190 מעלות כ-15 דקות בלבד.

לפי אותה שיטה מכינים:

  • לבבות סוכר: משמיטים את הנוטלה. מפזרים על כל מלבן בצק 1/2 כוס סוכר. אפשר לערבב את הסוכר עם כפית קינמון. מעצבים ואופים באותו אופן.
  • לבבות קשקבל וזיתים: מברישים את הבצק בשמן זית ומפרזים זיתים קצוצים וגבינת פרמזן מגוררת. מגלגלים, חותכים ואופים באותו אופן. מברישים את המאפים החמים בשמן זית.
  • ספירלות פסטו, עגבניות מיובשות ופרמזן: מורחים את הבצק בפסטו ומפזרים עגבניות מיובשות קצוצות גס וגבינת פרמזן מגוררת. מגלגלים לרולדה. חותכים ואופים באותו אופן.