הלביבות האלו מאד אוהבות שינויים – אפשר להוסיף לתערובת טופו או גבינת עזים קשה, וכך להעשיר את תכולת החלבון שבהן. ואפשר גם לגוון את סוגי הירקות – אפשר להחליף את הכרובית והכרישה בקישוא, בברוקולי ובדלעת. כדאי לשמור על הבטטה כיון שהיא מקנה לקציצות מתיקות ועידון.
טעים לאכול בלוויית יוגורט חמצמץ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
לבשל את הקינואה בסיר עם המים ומלח. מבשלים כ-15 דקות או עד שהמים נספגים. בשלב זה מכבים את האש, מניחים מגבת מתחת למכסה הסיר וממתינים כ-15 דקות נוספות.
2
בינתיים: לקצוץ את הירקות לקוביות (אפשר במעבד מזון בסכין המתכת בפולסים).
3
לאדות את הירקות במחבת גדול עם מעט שמן זית או קוקוס ומעט מים או ציר מרק. אם יש צורך והירקות נדבקים לסיר, הוסיפו 2-1 כפות מים רותחים או ציר מרק חם. האידוי צריך להיות מהיר וקצר, כ-3-2 דקות, והירקות צריכים להישאר קשים ונגיסים.
4
מערבבים בקערה את הקינואה המבושלת והירקות.
5
מוסיפים את כל שאר החומרים.
6
יוצרים לביבות בינוניות ומניחים על תבנית שטוחה שעליה פרסנו נייר אפיה.
7
אופים בתנור חם, 180 מעלות, כ-25 דקות או עד שהקציצות קפיציות למגע.
המתכון מתוך ספרה של שרון בר-גיל, "תשעים אחוז בריא".
>> לרכישת הספר
