מתכון

לביבות אפויות עם קינואה וירקות

קינואה היא מקור מצויין לחלבון וסיבים, וכאן היא מלווה בירקות במרקמים שונים

יוני 2025
לביבות אפויות של קינואה וירקות. סטיילינג: אוריה גבע, צילום: נמרוד סונדרס
לביבות אפויות של קינואה וירקות. סטיילינג: אוריה גבע, צילום: נמרוד סונדרס

הלביבות האלו מאד אוהבות שינויים – אפשר להוסיף לתערובת טופו או גבינת עזים קשה, וכך להעשיר את תכולת החלבון שבהן. ואפשר גם לגוון את סוגי הירקות – אפשר להחליף את הכרובית והכרישה בקישוא, בברוקולי ובדלעת. כדאי לשמור על הבטטה כיון שהיא מקנה לקציצות מתיקות ועידון.

טעים לאכול בלוויית יוגורט חמצמץ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

לבשל את הקינואה בסיר עם המים ומלח. מבשלים כ-15 דקות או עד שהמים נספגים. בשלב זה מכבים את האש, מניחים מגבת מתחת למכסה הסיר וממתינים כ-15 דקות נוספות.

2

בינתיים: לקצוץ את הירקות לקוביות (אפשר במעבד מזון בסכין המתכת בפולסים).

3

לאדות את הירקות במחבת גדול עם מעט שמן זית או קוקוס ומעט מים או ציר מרק. אם יש צורך והירקות נדבקים לסיר, הוסיפו 2-1 כפות מים רותחים או ציר מרק חם. האידוי צריך להיות מהיר וקצר, כ-3-2 דקות, והירקות צריכים להישאר קשים ונגיסים.

4

מערבבים בקערה את הקינואה המבושלת והירקות.

5

מוסיפים את כל שאר החומרים.

6

יוצרים לביבות בינוניות ומניחים על תבנית שטוחה שעליה פרסנו נייר אפיה.

7

אופים בתנור חם, 180 מעלות, כ-25 דקות או עד שהקציצות קפיציות למגע.

המתכון מתוך ספרה של שרון בר-גיל, "תשעים אחוז בריא".
>> לרכישת הספר

סטיילינג: אוריה גבע, צילום: נמרוד סונדרס
סטיילינג: אוריה גבע, צילום: נמרוד סונדרס