מתכון

לביבות עדשים, כרובית וכוסמת ברוטב טחינה־גזר

מרץ 2019
3 דירוגים
לביבות עדשים, כרובית וכוסמת ברוטב טחינה־גזר של יואב שוורד. צילום: אפיק גבאי
לביבות עדשים, כרובית וכוסמת ברוטב טחינה־גזר של יואב שוורד. צילום: אפיק גבאי

ליואב שוורד יש הצעות יצירתיות ומקוריות במיוחד ללביבות עדשים טבעוניות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטחינה להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים את הכוסמת חצי בישול: 7 דקות במים רותחים (רק עד שהכוסמת תהיה "נגיסה"). מוציאים את העדשים ממי ההשריה, ומייבשים היטב את העדשים ואת הכוסמת.

2

מגררים את הבצלים וסוחטים את נוזליהם.

3

חולטים את הגזר: מבשלים 4 דקות במים רותחים ומעבירים למי קרח. מגררים את הגזר החלוט בפומפייה.

4

מכניסים למעבד מזון את העדשים, הכוסמת והכרובית. מוסיפים את הבצל, הגזר, הכוסברה, הצ'ילי ואת התבלינים. גורסים במעבד המזון עד קבלת עיסה אחידה ונוחה לעבודה.

5

יוצרים לביבות שוות בגודלן. מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים קלות. מניחים את הלביבות על המחבת עד עשייה (כ-3 דקות מכל צד).

לטחינה

6

מערבבים את הטחינה עם כוס מיץ גזר סחוט קר. מתבלים בכורכום.

להגשה

7

מניחים את הלביבות על צלחת הגשה ומגישים לצד הטחינה.