מתכון

לביבות קינואה, עדשים וירקות במטבל שמנת

דצמבר 2018
1 דירוגים
לביבות קינואה, עדשים וירקות במטבל שמנת של פאולין שובל. צילום: איל גרניט
לביבות קינואה, עדשים וירקות במטבל שמנת של פאולין שובל. צילום: איל גרניט

לביבה היא גם דרך טובה להכנת מנת שאריות. אם נשאר פירה מארוחת צהריים, קחו אותו כחומר גלם ללביבות פריכות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

ללביבות

1

מכניסים לקערה את כל מרכיבי הלביבות. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

לטיגון

2

מחממים שמן בעומק 2-3 ס"מ במחבת על אש גבוהה, בודקים שהשמן חם דיו ומנמיכים את האש לבינונית. באמצעות כף יוצרים כדור לביבה בגודל בינוני – מגלגלים מעט את התערובת על דפנות הקערה על מנת ליצור קציצה חלקה. מניחים את הקציצה לתוך השמן החם, מכסים במכסה ומטגנים עד שהלביבות מקבלות צבע חום-קרמל בקצוות. מסירים את המכסה, הופכים את הלביבות וממשיכים בטיגון עד להזהבה מלאה.

3

מניחים את הלביבות המוכנות על נייר סופג.

לרוטב

4

מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב: שמנת, שום, שמיר ומיונז. טועמים ומתבלים לפי הטעם עם מלח ופלפל. מגישים את הלביבות עם המטבל בצד.