מתכון

לוביה יבשה עם בצל סגול ושמיר

אוגוסט 2017

בשולחן ראש השנה למנות הירק יש משמעות סמלית המבוססת על משחקי מילים. לוביה, שנקראת רוביא, אוכלים כדי שירבו זכויותינו. את האחראית לריבוי הזכויות מבשלים עם מוח של כבש - כדי שנהיה לראש ולא לזנב. כאן ויתרנו על המוח והכנו סלט פתיחה קליל מלא בשמיר - אחד העשבים האהובים במטבח הפרסי.

בשולחן ראש השנה שלנו (ולא רק שלנו כמובן) למנות הירק יש משמעות סמלית המבוססת על משחקי מילים. לוביה, שנקראת אצלנו רוביא, אוכלים כדי שירבו זכויותינו. את האחראית לריבוי הזכויות מבשלים עם מוח של כבש – כדי שנהיה לראש ולא לזנב. כאן ויתרתי על המוח (כלום לא יקרה אם נזדנב השנה קצת מאחור) והכנתי סלט פתיחה קליל מלא בשמיר – אחד העשבים האהובים במטבח הפרסי.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים את השעועית בשפע מים ללא מלח כ-35 דקות או עד שהיא מתרככת.

2

מערבבים את כל החומרים ומניחים ל-30 דקות לספיגת טעמים. נשמר עד יום במקרר.