מתכון

לזניה עם בטטה ודלורית

מאי 2019
4 דירוגים
לזניה עם בטטה ודלורית של השפים אמיר פורת ורוסלה יונה. צילום: בועז לביא. סטיילינג: עמית כגן
לזניה עם בטטה ודלורית של השפים אמיר פורת ורוסלה יונה. צילום: בועז לביא. סטיילינג: עמית כגן

המאכל האיטלקי האהוב שאומץ אצלנו לתפריט שבועות. השפים אמיר פורת ורוסלה יונה מגישים לזניה עם בטטה ודלורית

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב בשמל

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

חותכים את הדלורית ואת הבטטה לקוביות בגודל של 1 ס"מ. מערבבים עם קוביות החמאה ועלי המרווה.

2

מניחים את הירקות עם החמאה ועלי המרווה בתבנית חסינת אש ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20 דקות, עד שהקוביות מתרככות. מוציאים מהתנור ומסירים את עלי המרווה.

3

מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות.

מכינים את הבשמל

4

ממסים בסיר את החמאה על להבה נמוכה ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב עד הטמעת הקמח בחמאה. מוסיפים את החלב ומערבבים היטב בעזרת מטרפה. מוסיפים את התבלינים ומבשלים עד להבה נמוכה כ-10 דקות עד הסמכה.

מרכיבים את המנה

5

בתחתית התבנית מורחים 3-4 כפות מרוטב הבשמל ומניחים מעל 3 דפי לזניה. יוצקים על דפי הלזניה כשליש מכמות הבשמל ומשטחים באופן אחיד.

6

מניחים שליש מכמות קוביות הבטטה והדלורית לכיסוי שטח התבנית. מפזרים מעל שליש מכמות גבינת המוצרלה ושליש מכמות גבינת הפרמזן.

7

חוזרים על התהליך פעמיים נוספות.

8

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 במשך 30-35 דקות.