מתכון

לזניה קלאסית עם פרמזן ומוצרלה

מאי 2019
3 דירוגים
לזניה קלאסית עם פרמזן ומוצרלה של השפים אמיר פורת ורוסלה יונה. צילום: בועז לביא. סטיילינג: עמית כגן
לזניה קלאסית עם פרמזן ומוצרלה של השפים אמיר פורת ורוסלה יונה. צילום: בועז לביא. סטיילינג: עמית כגן

המאכל האיטלקי האהוב שאומץ אצלנו לתפריט שבועות, והפעם - עם פרמזן ומוצרלה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב העגבניות

לרוטב בשמל

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים רוטב עגבניות:

1

מחממים את שמן הזית בסיר על להבה בינונית. קוצצים את הבצל, מוסיפים לסיר ומביאים להזהבה קלה. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים למשך כחצי דקה נוספת. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הסוכר, המלח, הפלפל השחור והאורגנו ומערבבים היטב. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה. מקררים את הרוטב לטמפרטורת חדר.

מכינים בשמל:

2

ממסים בסיר את החמאה על להבה נמוכה ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב עד הטמעת הקמח בחמאה. מוסיפים את החלב ומערבבים היטב בעזרת מטרפה. מוסיפים את התבלינים ומבשלים עד להבה נמוכה כ-10 דקות עד הסמכה.

3

מורחים על בסיס התבנית 3-4 כפות רוטב עגבניות. מסדרים 3 דפי לזניה על שכבת הרוטב. יוצקים שכבה נדיבה של רוטב עגבניות, כשליש מהכמות, ועליה מפזרים שליש מכמות כל אחת מהגבינות. מורחים בצורה אחידה שכבה של שליש מכמות הבשמל. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.

4

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות 30-35 דקות עד שהחלק העליון מתייצב ומזהיב.