מתכון

לחם בירת חיטה

יוני 2019
3 דירוגים
לחם בירה של ברי יוגב. צילום: ברי יוגב
לחם בירה של ברי יוגב. צילום: ברי יוגב

לחם ממחמצת מהירה ופשוטה (יחסית) שנקראת פוליש, שמקבל טעמים עמוקים ומרקם אוורירי בזכות תוספת בירה

  • 3 כיכרות
  • 3 שעות + 15-12 שעות הכנת בצק מקדים +שעתיים צינון
  • קל
  • צמחוני
  • כשר

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק המקדים (פוליש)

לבצק

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים בצק מקדים:

1

ממיסים 2 גרם שמרים במים, מוסיפים מקמח ומערבבים בעזרת ידנית או בעזרת כף לאיחוד. מכסים את הקערה ומשאירים 15-12 שעות מחוץ למקרר. בלילות חמים מניחים לשעתיים מחוץ למקרר ואז מעבירים למקרר ל-13-10 שעות נוספות.

מכינים בצק:

2

מערבבים את הבירה (הקרה), השמרים, הפוליש, הלתת והקמחים בקערת המיקסר, לשים במהירות איטית 3 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במהירות גבוהה 4 דקות.

3

מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים דקה-שתיים נוספות בידיים. מכסים את הבצק בניילון או מגבת לחה ומניחים לתפיחה (הנקראת בלשון המקצועית תסיסה) לשעה מחוץ למקרר.

4

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים אותו ל-3 חלקים, יוצרים מכל חלק כדור או גליל - לפי צורת הכיכר הרצויה. מכסים את כדורי הבצק במגבת לחה או בניילון ומשאירים לתפיחה נוספת של שעה-שעה וחצי.

אופים:

5

מחממים את התנור ל-240 מעלות. יוצרים 3-4 חריצים בעומק של כ-2-1.5 ס"מ לרוחב או באלכסון, על פני כל כיכר. מניחים תבנית (או כל כלי חסין חום אחר) בתחתית התנור וממלאים אותה במים רותחים.

6

מעבירים את הכיכרות לתנור ואופים 10 דקות בלי לפתוח את התנור.

7

שולפים את תבנית המים מהתנור בזריזות ומורידים טמפרטורה ל 210. אופים עוד 20 דקות. פותחים חרך בדלת התנור (אפשר פשוט למנוע מהדלת להיסגר בעזרת כף / מזלג) ואופים 7 דקות אחרונות. מוציאים מהתנור ומניחים ללחם להתגבש ולהצטנן שעתיים לפני שפורסים.