מתכון

לחם זיתים אלג'יראי

ספטמבר 2019
1 דירוגים
לחם זיתים אלג'יראי של רינת צדוק. צילום: שני בריל
לחם זיתים אלג'יראי של רינת צדוק. צילום: שני בריל

במהלך ביקור בפריז נתקלתי בקונדיטוריה אלג'יראית–מרוקאית שבחלון הראווה שלה היה מאפה עגול ושטוח שמשך את תשומת לבי

הוא היה מוכר ודמה למאפה מהמטבח המרוקאי שאימא שלי מכינה, אז מובן שרכשתי אחד. הוא היה שומני, פריך וטעים להפליא, ובניגוד לגרסה שהכרתי מהבית הוא כלל גם זיתים מלוחים.

מאפים בקוטר 20 ס״מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות. מערבבים את כל החומרים רק עד שהם מתאחדים ולא יותר מכך. חוצים את הבצק, ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה בעזרת מערוך לדיסקיות בקוטר של כ־20 ס"מ ובעובי של כ־2 ס"מ. מסירים את נייר האפייה העליון, מעבירים את נייר האפייה התחתון עם עיגולי הבצק עליו לתבנית תנור ואופים כ־30 דקות למאפים זהובים ופריכים.