מתכון

לחם פצפצים

9 דירוגים
  • לחם פצפצים מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר וחגית ביליה
    לחם פצפצים מתוך ספרה החדש של לייזה פאנלים, קל קל קל . צילום: גיא בהר וחגית ביליה
  • לחם פצפצים של לייזה פאנלים. צילום: גיא בהר וחגית ביליה
    לחם פצפצים של לייזה פאנלים. צילום: גיא בהר וחגית ביליה

נתקלתי ב־Bubble Bread ברשת ומיד רצתי להכין. למה פצפצים? כי הכי כיף לזלול את הפצפצים הקטנים האלה

אני בטריפ לחמים ושמרים, יודעת שזה לא הכי בריא (אבל אפשר קמח כוסמין להרגיע את המצפונין). 

תבנית 28X26 ס"מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי פצפצי שום

אחרי האפייה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

בקערת המיקסר או עם הידיים נערבב היטב את כל היבשים בלי המלח: הקמח, השמרים והסוכר.

2

נוסיף את הביצה ושמן הזית ונזרזף אט אט את המים הפושרים, חלילה לא חמים מדי (שלא יהרגו את השמרים) ולא קרים (פושרים אמרתי, כמו תיי צבאי). מתקבל בצק דביק אז נלוש או נערבל כמה דקות טובות, ואם צריך נוסיף עוד רבע כוס מים חמימים.

3

הבצק מתחיל להתמסר לנו, נהיה קצת פחות דביק - או אז נוסיף את המלח ונמשיך ללוש, לוש, לוש עד מרקם נעימי. במיקסר זה לוקח כ־7 דקות וזה קורה.

4

נעביר את הבצק לקערה, נכסה במגבת או בניילון נצמד וניתן לו לתפוח במקום חמים שעה עד שעה וחצי.

5

וואו, איך תפח יפה. עכשיו מתחיל הכיף האמיתי. נשמן היטב את התבנית בשמן זית (היטב אמרתי, לא להתקמצן), שהבצק יקבל רכות בטוסיקים שלו. נטבול ידיים במעט שמן זית וניצור מהבצק כדורירים בגודל מסטיק עגול (הם יתפחו) - יש משהו כיפי בגודל הזה. ניצור כדור אחרי כדור בידיים משומנות שמחות וניצור בתבנית צורת מנדלה מהכדורירים הקטנטנים האלה. אפשר לשתף את כולם בכיף, שימו מוזיקה ותיהנו ממלאכת הפאזל.

6

נכסה את התבנית וניתן לכדורים לתפוח שוב כ־40 דקות. בינתיים נחמם תנור ל־160 מעלות.

7

נבליץ בבלנדוש את חומרי הציפוי עד איחוד, ונמשח את הכדורירים בזיגוג השומי הנפלא הזה. על כל כדור מזוגג נפזר מעט גבישי מלח.

8

נשלח לתנור ל־35 דקות או עד שהגבעות הרכות והקטנות שזופות להפליא. אחרי שמוציאים אפשר למשוח שוב בשמן זית, אבל טעים יותר בחמאה מומסת.

מתכון מתוך הספר "קל קל קל" של לייזה פאנלים; הוצאת מודן

הספר "קל, קל, קל" של לייזה פאנלים; צילום: גיא בהר וחגית ביליה
הספר "קל, קל, קל" של לייזה פאנלים; צילום: גיא בהר וחגית ביליה