מתכון

בועות גאודה

באבלס־ברד הוא מאפה אמריקאי שהפך לכוכב אינסטגרם – לחם העשוי מכדורים בגדלים שונים, המזכירים בועות סבון

פברואר 2022
לחם בועות גאודה של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: שני בריל, סטיילינג: ענת לבל
לחם בועות גאודה של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: שני בריל, סטיילינג: ענת לבל

כאן המאפה המקסים הזה מקבל טוויסט הולנדי, כך שאת כדורי הבצק ממלאים בקוביות גאודה. אפשר לבחור במעושנת, כמון או רגילה, או להטמין סוג אחר של גאודה בכל כדור.

שימו לב: הלחם דורש כשעתיים התפחה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

להברשה לפני האפייה

להברשה אחרי האפייה (לא חובה)

אופן ההכנה

1

לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים, למעט מלח, כ־2 דקות. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים 4-3 כפות מים בהדרגה. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 10 דקות לבצק אחיד. מעבירים לקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד או מכסים במגבת ומתפיחים כשעה ורבע או עד הכפלת הנפח.

2

בוצעים מהבצק כדורים בגודל עגבניית שרי וממלאים בקוביות גאודה (הכי כיף בטעמים שונים). מניחים בתבנית בשכבה אחת, מכסים ומתפיחים חצי שעה.

3

מחממים תנור ל־180 מעלות.

4

מברישים את המאפה בביצה טרופה ואופים חצי שעה להזהבה יפה.

5

מוציאים מהתנור ומברישים בתערובת חמאה ודבש (לא חובה). מגישים חם.

6

שומרים את המאפה בכלי אטום במקרר. מחממים לפני הגשה חוזרת.