כאן המאפה המקסים הזה מקבל טוויסט הולנדי, כך שאת כדורי הבצק ממלאים בקוביות גאודה. אפשר לבחור במעושנת, כמון או רגילה, או להטמין סוג אחר של גאודה בכל כדור.
שימו לב: הלחם דורש כשעתיים התפחה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למלית
להברשה לפני האפייה
להברשה אחרי האפייה (לא חובה)
אופן ההכנה
1
לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים, למעט מלח, כ־2 דקות. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים 4-3 כפות מים בהדרגה. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 10 דקות לבצק אחיד. מעבירים לקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד או מכסים במגבת ומתפיחים כשעה ורבע או עד הכפלת הנפח.
2
בוצעים מהבצק כדורים בגודל עגבניית שרי וממלאים בקוביות גאודה (הכי כיף בטעמים שונים). מניחים בתבנית בשכבה אחת, מכסים ומתפיחים חצי שעה.
3
מחממים תנור ל־180 מעלות.
4
מברישים את המאפה בביצה טרופה ואופים חצי שעה להזהבה יפה.
5
מוציאים מהתנור ומברישים בתערובת חמאה ודבש (לא חובה). מגישים חם.
6
שומרים את המאפה בכלי אטום במקרר. מחממים לפני הגשה חוזרת.
להזמנת מוצרי המחלבה מבית יצחק ומחלבות גד שבמתכון, לחצו כאן