מתכון

לחמניות גבינה במקרר

פברואר 2019
4 דירוגים
לחמניות גבינה במקרר מתוך הספר של "הבישול הטוב מזרח ומערב". צילום: אפיק גבאי
לחמניות גבינה במקרר מתוך הספר של "הבישול הטוב מזרח ומערב". צילום: אפיק גבאי

תום פרנץ חזר למתכון המסקרן מהספר המיתולוגי "הבישול הטוב – מזרח ומערב" וגילה שמתכון טוב נשאר טוב

אם רוצים לשמור את הבצק במקרר ולאפות כל פעם קצת, בשלב סיום הלישה מעבירים לקערה משומנת ומשמנים קלות את הבצק, מכסים בבד ובמכסה, ומעבירים למקרר. בכל פעם שרוצים לאפות – לוקחים מנת בצק וממשיכים לפי ההוראות לעיל.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים את החלב וממסים בו את המלח והחמאה (המסה מלאה). שומרים בצד ומחכים שיצטנן מעט.

2

מעבירים את הקמח לקערת לישה גדולה, מוסיפים את הסוכר, תערובת החלב, הביצים והמים ומתחילים ללוש. מוסיפים פנימה את המוצרלה ולשים ביד עד לקבלת בצק רך, גמיש, חלק ונוח. ממשיכים ללוש על משטח העבודה.

לשימוש מיידי

3

משמנים את הבצק במעט שמן ומעבירים להתפחה בקערה עד שהוא מכפיל את נפחו. מחממים תנור ל-180 מעלות, יוצרים כדורי לחמניות ומסדרים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים שוב ומברישים בביצה טרופה. אופים בתנור החם עד להזהבה.