מתכון

לחמניות גבינה

כל מי שטועם מהלחמניות האלה - נמס. אם רוצים לחמניות אחידות ומעוצבות יותר אפשר להשתמש בקוקוטים לאפייה

38,741 בשלנים התעניינו במתכון זה
לחמניות גבינה של שף-קונדיטורית הילה בידרמן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
לחמניות גבינה של שף-קונדיטורית הילה בידרמן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

אלה הלחמניות מהבית, מהצד היווני שלי. הן תמיד היו על השולחן בימי שבת לצד גבינות, ירקות וזיתים. הן היו חלק מנוף ילדותי, וגם מהמוצרים הנמכרים ביותר בקונדיטוריה המשפחתית שלנו. כל מי שטועם מהן – נמס. אם רוצים לחמניות אחידות ומעוצבות יותר אפשר להשתמש בקוקוטים לאפייה. אפשר גם לקבוע מה יהיה גודל הלחמניות – ללחמניות של ממש יוצרים כדורי בצק במשקל 70 גרם כל אחד, ואם רוצים לחמניות קטנות לאירוח ונשנוש – יוצרים כדורי בצק במשקל 30-40 גרם כל אחד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מגררים את כל הגבינות לתוך קערה גדולה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

2

מחממים תנור ל־200 מעלות. יוצרים מהתערובת כדורים אחידים במשקל 30־70 גרם, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ־20 דקות עד שהלחמניות משחימות.