מתכון

לחמניות גבינה

3 דירוגים
לחמניות גבינה של שף-קונדיטורית הילה בידרמן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
לחמניות גבינה של שף-קונדיטורית הילה בידרמן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

כל מי שטועם מהלחמניות האלה - נמס. אם רוצים לחמניות אחידות ומעוצבות יותר אפשר להשתמש בקוקוטים לאפייה

אלה הלחמניות מהבית, מהצד היווני שלי. הן תמיד היו על השולחן בימי שבת לצד גבינות, ירקות וזיתים. הן היו חלק מנוף ילדותי, וגם מהמוצרים הנמכרים ביותר בקונדיטוריה המשפחתית שלנו. כל מי שטועם מהן – נמס. אם רוצים לחמניות אחידות ומעוצבות יותר אפשר להשתמש בקוקוטים לאפייה. אפשר גם לקבוע מה יהיה גודל הלחמניות – ללחמניות של ממש יוצרים כדורי בצק במשקל 70 גרם כל אחד, ואם רוצים לחמניות קטנות לאירוח ונשנוש – יוצרים כדורי בצק במשקל 30-40 גרם כל אחד.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מגררים את כל הגבינות לתוך קערה גדולה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

2

מחממים תנור ל־200 מעלות. יוצרים מהתערובת כדורים אחידים במשקל 30־70 גרם, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ־20 דקות עד שהלחמניות משחימות.