מתכון

לחמניות גספאצ'ו

פברואר 2020
1 דירוגים
  • לחמניות גספאצ'ו של ארז קומרובסקי. צילום: דן פרץ
    לחמניות גספאצ'ו של ארז קומרובסקי. צילום: דן פרץ
  • לחמניות גספאצ'ו של ארז קומרובסקי. צילום: דן פרץ
    לחמניות גספאצ'ו של ארז קומרובסקי. צילום: דן פרץ

לחמנוית רעננות ועסיסיות והתוספת של האנשובי הופכת אותן לארוחה קטנה

ארץ חמה ומדברית, אנשים צמאים, אדמה שמניבה עגבניות ופלפלים נהדרים. הגספאצ’ו אמנם לא נולד פה, אבל הוא צריך לקבל כאן אזרחות של כבוד. בלחמניות האלה חסר הממד המרווה של המרק הקר, אבל הן רעננות ועסיסיות והתוספת של האנשובי הופכת אותן לארוחה קטנה. שימו לב: לפני האפייה צבען אדמדם וכשהן מוכנות הן שחומות ממש.

גיוון: טוחנים גס זרעי כוסברה במכתש ועלי ומפזרים מעל הלחמניות לפני האפייה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לגספאצ'ו

ללחמניות

לעיטור

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים גספאצ’ו

1

קוצצים עגבניות, שום, בצל ופלפלים לקוביות קטנות. מוסיפים שמן זית ומלח, מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים. טוחנים במעבד מזון למחית גסה.

מכינים את הבצק ומתפיחים

2

מנפים קמח לקערת מיקסר, מפוררים פנימה שמרים בידיים ומערבבים קלות לפיזור אחיד. מוסיפים את הגספאצ’ו, מים ומלח ולשים בעזרת וו לישה כ-10 דקות לקבלת בצק גמיש ומבריק.

3

מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעתיים עד שהבצק תופח אך עדיין גמיש למגע אצבע. במהלך ההתפחה חובטים בבצק 3 פעמים להורדת הנפח.

מעצבים את הלחמניות, מתפיחים שוב ואופים

4

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל-20 חלקים שווים (במשקל כ-95 גרם האחד). מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1 ס”מ ובגודל 5×8 ס”מ. חותכים את המלבן ל-3 רצועות רוחב שוות בעזרת קלף מתכת. מצמידים את הרצועות זו לזו כך ששוב תיווצר צורת מלבן. צובטים את המלבן כ-1 ס”מ מתחת לקצה העליון ומעל הקצה התחתון.

5

מניחים נייר אפייה על תבנית תנור הפוכה ומקמחים קלות. מניחים את הלחמניות על הנייר במרווחים של 2 ס”מ לפחות, מושחים כל לחמנייה בשמן זית ומניחים עליה חצי פילה אנשובי. מכסים את הלחמניות בניילון ומתפיחים 45 דקות.

6

1/2 שעה לפני האפייה מניחים אבן שמוט במרכז התנור (אם אין, אפשר להניח תבנית תנור רגילה הפוכה) ותבנית קטנה בתחתיתו ומחממים את התנור ל-230 מעלות.

אופים את הלחמניות

7

מחליקים את נייר האפייה שעליו מונחות הלחמניות אל האבן ויוצקים במהירות 1/2 כוס מים לתבנית (כדי ליצור אדים בתחילת האפייה).

8

אופים כ-15 דקות עד שפני הלחמניות משחימים.