מתכון

לחמניות חלב שקדים

לחמניות מעולות להמבורגר ובעצם לכל כריך ילדים בזכות האופי המתוק של חלב השקדים והרכות האוורירית שלהן

אוקטובר 2019
לחמניות חלב שקדים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
לחמניות חלב שקדים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

להברשה

אופן ההכנה

1

מפוררים שמרים בחלב שקדים ומערבבים.

2

ממסים חמאת קקאו מעל בן מארי. מעבירים חמאת קקאו מומסת לקערת המיקסר, מוסיפים קמח מלא, קמח טפיוקה, סוכר, שמן זית ומלח ולשים 3 דקות במהירות בינונית לבצק גמיש ורך. מכסים את הקערה במגבת ומניחים 40 דקות מחוץ למקרר להתפחה.

3

מחלקים את הבצק ל־10 חלקים שווים, מגלגלים כל חלק לכדור מהודק. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת.מתפיחים 40 דקות או עד שהבצק כמעט ומכפיל את נפחו.

4

לקראת תום ההתפחה מחממים תנור ל־180 מעלות ומושחים את פני הלחמניות בביצה טרופה או חלב שקדים.

5

אופים 15 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.