מוסיפים ביצים אחת-אחת אל עיסת הבצק, וכך מתקבלות לחמניות אווריריות, תפוחות וטעימות. בכל פסח אני מכינה אותן מחדש עם שינויים קלים, לצורך הגיוון. הנה הגרסה האחרונה עם קליפת לימון וזרעי שומר או כוסברה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקישוט:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות.
2
מביאים לרתיחה מים ושמן מתובלים בקליפת לימון, מלח ופלפל. מסירים מהאש, מוסיפים קמח מצה וזרעי שומר ומערבבים. מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי בחישה, ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
3
מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בקוטר 6 ס”מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וזורים מלח גס.
4
אופים 50-40 דקות, עד שהלחמניות זהובות ומוכנות.