מתכון

לחמניות פסח משגעות

המתכון כבר רץ שנים במשפחה. בכל פסח אני מכינה אותן מחדש עם שינויים קלים, לצורך הגיוון

77,064 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
לחמניות פסח משגעות. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
לחמניות פסח משגעות. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

מוסיפים ביצים אחת-אחת אל עיסת הבצק, וכך מתקבלות לחמניות אווריריות, תפוחות וטעימות. בכל פסח אני מכינה אותן מחדש עם שינויים קלים, לצורך הגיוון. הנה הגרסה האחרונה עם קליפת לימון וזרעי שומר או כוסברה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

מביאים לרתיחה מים ושמן מתובלים בקליפת לימון, מלח ופלפל. מסירים מהאש, מוסיפים קמח מצה וזרעי שומר ומערבבים. מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי בחישה, ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

3

מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בקוטר 6 ס”מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וזורים מלח גס.

4

אופים 50-40 דקות, עד שהלחמניות זהובות ומוכנות.

הכנה מראש: מכינים עד שבוע מראש ושומרים במקפיא. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.