מתכון

לינגוויני עגבניות של אייל שני

דצמבר 2015
4 דירוגים
לינגוויני עגבניות  סלון, שף אייל שני. צילום וסגנון: DE CECCO
לינגוויני עגבניות סלון, שף אייל שני. צילום וסגנון: DE CECCO

לינגוויני עם עגבניות, שמן זית ופסטה – שימו לב לטיפול שלו זוכה השילוש הקדוש של המטבח האיטלקי בידיו של אייל שני

 

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לפרפום עגבניות:

לרוטב עגבניות:

לפרפום עגבניות:

לרוטב עגבניות:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים פרפום עגבניות:

1

מחממים שמן זית בסיר כבד, מוסיפים פלפל חריף ומטגנים כמה שניות. כשמתחילות להיווצר בועיות סביב הפלפל, מוסיפים שום ומייד אחר כך את העגבניות. מביאים לרתיחה, ממליחים, מערבבים ומניחים לרתוח עוד כדקה.

2

מעבירים את הרוטב דרך מסננת דקה (לוחצים היטב). יתקבל מיץ אדום וחלק.

מכינים רוטב עגבניות:

3

מחממים שמן זית במחבת ברזל כבדה. מוסיפים פלפל חריף ומטגנים כמה שניות. כשמתחילות להיווצר בועיות סביב הפלפל מוסיפים שום ועגבניות. ממליחים ומביאים לרתיחה. כשנוצרת אמולסיה ראשונה בין השמן לבין המיץ שבוקע מן העגבניות עוצרים את הבישול.

4

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

5

מסננים את הפסטה ומזלפים 2 כפות שמן זית. מוסיפים 8 כפות מן הפרפום לרוטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפסטה ומבשלים כ-2 דקות. מפזרים פרמזן ומגישים.