מתכון

מאפה בצק עלים וקישואים פרובנסאלי

מרץ 2016
צילום וסגנון: ליטל ארזי
צילום וסגנון: ליטל ארזי

כדי לקבל מאפה מרשים משתמשים בשני פטנטים: משתמשים בבצק פילאס מוכן, ששוליו תופחים יפה באפייה; וחותכים את הירקות בעזרת מנדולינה, ליצירת מראה "רעפים" אחיד

כדי לקבל מאפה מרשים כמו בתמונה משתמשים בשני פטנטים: משתמשים בבצק פילאס מוכן, ששוליו תופחים יפה באפייה; וחותכים את הירקות בעזרת מנדולינה, ליצירת מראה "רעפים" אחיד

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לזילוף:

להגשה:

לזילוף:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

חותכים את הבצק למלבן בגודל 40x24 ס"מ ומניחים בתבנית. בעזרת סכין חורצים בעדינות מסגרת בעובי של 1.5 סמ לאורך כל המלבן (יש לשים לב שלא חורצים את הבצק עד הסוף). מחוררים בעזרת מזלג את החלק הפנימי של המלבן ומורחים מעל ממרח זיתים.

3

חותכים את הזוקיני לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה. מסדרים את הפרוסות בתוך המסגרת בשורות פרוסה של זוקיני ירוק ופרוסה של צהוב עד שמשלימים את כל המלבן.

4

מפזרים מעל מלח גס וזעתר ומזלפים מעל הכל שמן זית.

5

אופים כ- 40 דקות עד שהמאפה מזהיב.

6

לפני ההגשה מפזרים מעל עלי בזיליקום ועגבניות שרי ומגישים.