מתכון

מאפה זיתים ותפוזים

אוגוסט 2019
2 דירוגים
מאפה זיתים ותפוזים של אורנה ואלה. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
מאפה זיתים ותפוזים של אורנה ואלה. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

מאפה אידיאלי לפיקניקים ולאירוח כי הוא טעים ומוצלח גם בטמפרטורת החדר

שימו לב: המאפה לא אוהב את השהות במקרר ועדיף לאכול ביום ההכנה. התפוז משתלב פה בתוך הבצק — נוסף לטעמו הנהדר, החומציות שלו מאזנת את אבקת האפייה ומפעילה אותה. כמו כן, הבצק עצמו טבעוני, ואפשר לשדך לו גם מליות אחרות שאוהבים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לבצק

לרוטב עירית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

מגלענים זיתים וקוצצים היטב. מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה.

מכינים את הבצק

2

שמים קמח, אבקת אפייה ומלח בקערת מעבד מזון. מעבדים 2 שניות, מוסיפים שמנים ומיץ תפוזים ומעבדים רק עד לקבלת בצק רך, שמן ולא אחיד.

3

מוציאים מהמעבד ולשים 3 פעמים בלבד על משטח עבודה מקומח. מחלקים ל-2 חלקים שווים.

ממלאים ואופים

4

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5

מרדדים כל חלק של הבצק על משטח מקומח למלבן דק בגודל 20×35 ס”מ. מורחים חצי מהמלית על שני שלישים מרוחב המלבן, כך ששליש ממנו לאורכו נותר חשוף. מקפלים בעדינות את החלק הנקי מעל המלית ואח”כ מקפלים שוב על השליש הנותר.

6

מעבירים את המאפה לתבנית והופכים כך שהקפל כלפי מעלה. לוחצים קצת על המאפה ומשטחים אותו, כך שרוחבו יהיה כ- 7 ס”מ. מברישים את המאפים בחלמון ומפזרים קצח בנדיבות.

7

אופים כשעה עד שפני המאפים משחימים.

מכינים את הרוטב

8

מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים במלח ופלפל.

9

פורסים את המאפים בעובי 2 ס”מ ומגישים חם או בטמפ’ החדר עם רוטב בצד.

10

המאפים במיטבם ביום ההכנה. אפשר להקפיא עד חודש ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.