מתכון

מאפה יוגורט ותאנים

ספטמבר 2019
מאפה יוגורט ותאנים של כרמית אלקיים. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
מאפה יוגורט ותאנים של כרמית אלקיים. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

ספק עוגה, ספק פודינג - מאפה מתוק, עם טיפונת קמח, מעט סוכר וללא שמן, טעים וקל. הכי כיף לאכול בכף ישר מהתבנית

בתום עונת התאנים אפשר לשלב פירות קיץ אחרים, במיוחד נקטרינות או שזיפים.

תבנית בקוטר 22 ס"מ או 6 תבניות אישיות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מקציפים את החלבונים במיקסר עד קבלת קצף יציב.

2

טורפים את החלמונים והסוכר במטרפה ידנית עד קבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת. מוסיפים את היוגורט (רק את החלק הסמיך, ללא הנוזלים) ומערבבים עד קבלת תערובת נוזלית ואחידה. מוסיפים את קליפת הלימון, מיץ הלימון, מי הזהר והמחלב ומערבבים.

3

מקפלים את קציפת החלבונים לתערובת היוגורט עד שהתערובת אחידה. יוצקים לתבנית משומנת, מפזרים את חצאי התאנים כך שפניהם כלפי מעלה ואופים במשך 35 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד שהמאפה מזהיב. מצננים.