מתכון

מאפינס דובדבנים בקלי קלות

דצמבר 2018
4 דירוגים
מאפינס דובדבנים עם שטרויזל של מיכל בוטון. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
מאפינס דובדבנים עם שטרויזל של מיכל בוטון. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

מתכון מהיר וקליל לעוגת קיץ מושלמת - הפתרון הנוח והיעיל למקרים שחייבים להכין עוגה זריזה ומנצחת

כדי שהמאפינס ייצאו אווריריים חשוב לדייק בכמויות ולהימנע מערבוב יתר של התערובת. השטרויזל מוסיף מרקם פריך למאפינס, אבל אפשר לוותר עליו כדי לקצר זמנים עוד יותר.

לתבנית שקעים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לשטרויזל (לא חובה)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה גדולה קמח, שקדים טחונים, דובדבנים, סוכר, מלח ואבקת אפייה.

2

בקערה נפרדת מערבבים חלב, ביצים וחמאה. מוסיפים את התערובת הנוזלית לקערת היבשים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מחלקים את התערובת לתבניות שקעים משומנות. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

מערבבים בקערית את רכיבי השטרויזל ובעזרת הידיים לשים לפרורים. מפזרים מעט שטרויזל מעל המאפינס ואופים כ־17 דקות עד שהמאפינס מזהיבים וקיסם הננעץ בהם יוצא יבש.