מתכון

מאפינס יעני-פיצה לילדים

מאפינס חומים-אדמדמים מבחוץ, ורדרדים מבפנים ומכילים כל טוב

דצמבר 2015
מאפינס יעני-פיצה לילדים. טל אייזנמן
מאפינס יעני-פיצה לילדים. טל אייזנמן

המתכון שלי למאפינס יעני-פיצה. למה יעני-פיצה? ובכן, קודם כל כי לא התכוונתי ליצור מאפינס פיצה. זה יצא די בטעות, בגלל החלטה של הרגע האחרון לשלב בבלילה גם רסק עגבניות. מה גם שהמתכון מכיל גבינה לבנה ולא צהובה. אבל אם תוסיפו גבינה צהובה, אתם יכולים להשמיט את ה"יעני" מהשם..

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר.

2

בקערה מערבבים את הגבינה הלבנה עם החלב, הביצים והשמן. לא חייבים מיקסר, אפשר גם במטרפה ידנית.

3

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, את טבעות הזיתים והתירס (אפשר להוסיף גם פטריות, טונה, גבינה צהובה מגורדת או בולגרית או מה שמתחשק) מוסיפים גם את האורגנו והמלח - ומערבבים.

4

מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עד שמתקבלת תערובת ורדרדה.

5

ממלאים בבלילה כ-2/3 מכל עטרת נייר. כדאי להשתמש בכף גלידה ולהקפיד לגרוף בלילה מתחתית הקערה, כדי לוודא שבכל מזיגה כזאת יהיו זיתים ותירס.

6

אופים כ-20 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. מניחים להצטנן כמה דקות ומגישים חם.