מתכון

מאפינס יעני-פיצה לילדים

דצמבר 2015
2 דירוגים
מאפינס יעני-פיצה לילדים. טל אייזנמן
מאפינס יעני-פיצה לילדים. טל אייזנמן

מאפינס חומים-אדמדמים מבחוץ, ורדרדים מבפנים ומכילים כל טוב

המתכון שלי למאפינס יעני-פיצה. למה יעני-פיצה? ובכן, קודם כל כי לא התכוונתי ליצור מאפינס פיצה. זה יצא די בטעות, בגלל החלטה של הרגע האחרון לשלב בבלילה גם רסק עגבניות. מה גם שהמתכון מכיל גבינה לבנה ולא צהובה. אבל אם תוסיפו גבינה צהובה, אתם יכולים להשמיט את ה"יעני" מהשם..

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר.

2

בקערה מערבבים את הגבינה הלבנה עם החלב, הביצים והשמן. לא חייבים מיקסר, אפשר גם במטרפה ידנית.

3

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, את טבעות הזיתים והתירס (אפשר להוסיף גם פטריות, טונה, גבינה צהובה מגורדת או בולגרית או מה שמתחשק) מוסיפים גם את האורגנו והמלח - ומערבבים.

4

מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עד שמתקבלת תערובת ורדרדה.

5

ממלאים בבלילה כ-2/3 מכל עטרת נייר. כדאי להשתמש בכף גלידה ולהקפיד לגרוף בלילה מתחתית הקערה, כדי לוודא שבכל מזיגה כזאת יהיו זיתים ותירס.

6

אופים כ-20 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. מניחים להצטנן כמה דקות ומגישים חם.