מתכון

מאפינס לימון ושזיפים

דצמבר 2019
4 דירוגים
מאפינס לימון ושזיפים. צילום: shutterstock
מאפינס לימון ושזיפים. צילום: shutterstock

כשמעתיקים את העוגה הבחושה מתבנית אינגלישקייק לתבניות מאפינס התוצאה היא קינוחים אישיים מלבבים ועתירי קסם

את הבלילה של הבחושה הלימונית הזו אני אופה לרוב כעוגה עגולה ומקשטת בפרוסות שזיפים מסודרות יפה. הפעם החלטתי לאפות אותה בתבנית מאפינס והתוצאה מקסימה!

תבנית שקעים סטנדרטית

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס במנז'טים.

2

מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, שקדים טחונים וקליפת לימון.

3

בקערה אחרת מערבבים מים ומיץ לימון.

4

מקציפים ביצים וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ 5 דקות לקצף תפוח ובהיר. מוסיפים שמן בזילוף דק תוך כדי ערבול. מוסיפים חצי מתערובת הקמח וחצי מכמות הנוזלים תוך כדי ערבול וחוזרים על הפעולה. מערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

5

יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת במנז'טים עד 2/3 גובהם ומסדרים בכל אחד 4-3 פרוסות שזיפים בחפיפה.

6

אופים 20-18 דקות עד שהמאפינס זהובים ויציבים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים. שומרים מכוסה במקרר 4-3 ימים.