מתכון

מאפינס תפוזים ומי זהר

אוקטובר 2019
5 דירוגים
עוגת תפוזים ומי זהר של שף איתן צאהל. צילום: מתן שופן
עוגת תפוזים ומי זהר של שף איתן צאהל. צילום: מתן שופן

בוחשים ואופים: מאפינס רכים ועסיסיים, ללא מוצרי חלב, שמוכנים תוך פחות משעה ומבשמים את כל הבית בריח הדרי משגע

במקום תבנית שקעים של מאפינס, אפשר לאפות את הבלילה בתבניות אינגליש קייק או בתבנית עגולה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לסירופ:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

טורפים במיקסר ביצים וסוכר. מוסיפים תוך כדי פעולה שמן ולאחר מכן מיץ תפוזים וגרידת לימון. לאחר שהם נטמעים, ועדיין תוך כדי פעולה, מוסיפים מי זהר, תמצית וניל ואת החומרים היבשים (קמח, אבקת שקדים ואבקת אפייה) עד שמתקבלת תערובת אחידה.

2

מחממים תנור ל־170 מעלות. יוצקים את הבלילה לשקעים בתבנית ואופים חצי שעה.

במקביל, מכינים את הסירופ

3

במקביל מכינים את הסירופ: מעבירים לסיר את כל החומרים למעט מי זהר, מביאים לרתיחה ומבשלים רבע שעה. מסירים מהאש ומוסיפים את מי הזהר. מניחים בצד.

4

כאשר העוגה יוצאת חמה מהתנור, יוצקים עליה את הסירופ שהתקרר מעט בינתיים.