מתכון

מאפי עלי גפן וגבינת עיזים בזיגוג דבש

מאי 2019
2 דירוגים
מאפי עלי גפן ממולאים בגבינת עיזים ומזוגגים בדבש של רינת צדוק. צילום: שני בריל
מאפי עלי גפן ממולאים בגבינת עיזים ומזוגגים בדבש של רינת צדוק. צילום: שני בריל

כאן עלי הגפן הופכים לכיסנים מתוקים-מלוחים. התיבול הוא חיצוני - וכך הם לא מתייבשים באפייה הקצרה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים עלה גפן אחד כאשר הצד עם העורקים פונה כלפי מעלה, מניחים במרכזו כפית גבינת עיזים ומקפלים מכל הצדדים כמו מעטפה. ממלאים כך את כל העלים.

2

מניחים את העלים הממולאים כשהתפר כלפי מטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות בשמן זית.

3

מחממים תנור ל־180 מעלות.

4

מברישים את העלים בשמן זית, מפזרים שקדים פרוסים, מזגגים בדבש ענבים ומפזרים עלי זעתר טריים.

5

אופים את עלי הגפן 10־12 דקות. מצננים מעט ומגישים.