מתכון

מוטאבק – מאפה משמש וגבינה

יוני 2019
3 דירוגים
מאפה משמש וגבינה - מוטאבק של רינת צדוק. צילום: שני בריל
מאפה משמש וגבינה - מוטאבק של רינת צדוק. צילום: שני בריל

במזרח ירושלים יש מאפייה בשם זלטימו שבה מכינים מוטאבק - מאפה מבצק דקיק עם גבינה או אגוזים

קשה למצוא מוטאבק מחוץ לעיר העתיקה ולכן שווה ללמוד להכין. כאן הכנתי מוטאבק עם פרוסות משמשים וג'יבנה כבשים, שאוכלים מיד אחרי ההכנה. האפייה קצרה, רק שימו לב: את הבצק מכינים יום מראש.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית

לשימון

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

יוצקים מים לקערת המיקסר, מוסיפים שני סוגי קמח, מלח ושמן זית ומערבלים בעזרת וו הלישה כ־2 דקות במהירות נמוכה ועוד 3 דקות במהירות בינונית.

2

מחלקים את הבצק ל־5 יחידות, מכדררים כל חלק לכדור, מניחים בקופסה משומנת בשמן זית ומכסים. מעבירים למקרר למנוחה של 12 שעות ועד יומיים.

3

מוציאים את הבצק מהמקרר כ־40 דקות לפני ההכנה. פותחים כל כדור בצק בהדרגה ובאיטיות על משטח משומן בשמן זית ליריעה מרובעת דקיקה ושקופה.

4

מחממים תנור ל־220 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים במעט שמן זית. מניחים פרוסות משמשים במרכז יריעת בצק, מפוררים גבינה ומפזרים פיסטוקים קצוצים - משאירים 2־3 ס"מ שוליים נקיים ממלית. לוקחים פינה אחת של יריעת הבצק ומקפלים כלפי המרכז. חוזרים על הפעולה עם יתר הפינות. מניחים את כפות הידיים בעדינות מתחת למאפה, מרימים בזהירות (כדי שלא ייקרע) ומעבירים לתבנית בזהירות. חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק.

5

אופים כ־10 דקות עד שהמאפים משחימים. מזלפים על המאפים מיד מעט דבש ענבים או סירופ מייפל. אוכלים חם.